Translate

понеделник, 29 май 2023 г.

Бизнес парк София стартира дългосрочна трансформация в партньорство с Колективът

Най-голeмият офис парк на Балканите инициира промяната си в по-активно и социално пространство с повече зеленина, изкуство, спорт и събития за своите обитатели и посетители. Дългосрочната трансформация започва с тридневния фестивал “Паркът” в края на юни, когато ще бъде представена и дългосрочната концепция за развитие на Парка
 
 
Най-големият офис комплекс в Централна и Източна Европа
Бизнес парк София
започва своята дългосрочна трансформация в по-зелено и активно градско пространство, което да предлага пълноценни изживявания, отдих и култура на своите обитатели и гости. Промяната отговаря на нуждата от повече качествени, модерни и живи градски пространства в различни квартали на София и цели да създаде един добър пример у нас в духа на глобалните тенденции за устойчиво и включващо градско развитие. Партньор в дългосрочната трансформация са градските активисти от Фондация “Колективът”, които планират различни колаборации между експерти, артисти, работещи в Бизнес парка и жители на ж.к. Младост, за да оживят парка и неговите околности, да създадат нови зелени и активни публични пространства и да привлекат повече посетители.
“Тенденцията за работа от домовете се отразява на начина, по който живеем, общуваме и правим бизнес.”, обяснява Франческо Пиованети, главен изпълнителен директор на дружеството собственик на Бизнес парк София Arco Capital. “За все повече от нашите партньори и наематели е важно екипите им да имат различни поводи да се виждат и социализират, да се забавляват заедно и да се чувстват като общност. А за нас, бидейки първият бизнес парк в България, е важно да се променяме в съответствие с глобалните цели за устойчиво развитие и да предлагаме повече изживявания, отваряйки пространствата на парка и за съседите ни от Младост и целия град.”
В Бизнес парка работят над хиляди души, а около него живеят повече от сто хиляди жители на София. “Младост” от своя страна е най-младият квартал на столицата и има много семейства с деца и малко зелени и публични площи. За да изследват потребностите на работещите и живущите в и около Бизнес парка, “Колективът” организират серия от работилници и голямо проучване, в което участват близо 500 респондента. Мнозинството наематели и обитатели на офисите и околните пространства са единодушни, че подкрепят трансформацията на Бизнес парка и биха искали да видят в него повече зелени пространства за работа на открито, повече разнообразни събития, спорт и култура. На база на събраната обратна връзка от работилници, интервюта и анкети, и няколко отворени покани към артисти и куратори, Колективът разработва нов план на офисния комплекс, с повече зеленина, места за работа на открито, нови места за изкуство и един огромен покрив, който се превръща в зона за хранене, отдих и събития.
Кулминацията на стартиралата градска трансформация ще се случи с Фестивал Паркът между 23 и 25 юни, когато за първи път ще бъдaт представени и новите социални пространства в Бизнес парк София. Eкип и партньори на Колективът и много местни артисти ще покажат пълния потенциал на тази градска зона, като я обживят с програма от представления, музика, кино вечери на открито, ново градско изкуство и различни събития за деца. Междувременно в Парка започват да се случват и различни арт намеси, които можете да следите на страниците на Бизнес парк София в LinkedIn, Facebook и Instagram и на Колективът във Фейсбук и Инстаграм.
Исторически, Бизнес парк София е най-голямата бизнес зона на Балканите и от 2001г. налага тенденциите в управлението на недвижими имоти у нас, като предлага първокласни офис сгради, зелени площи и богат списък от услуги за нуждите на бизнеса. Комплексът включва 15 сгради с клас А на терен от 220 000 м² с обща застроена площ 300 000 м², в които работят над 10 000 души от много интернационални компании. Дългосрочна мисия на Парка е да създава атмосфера, в която компаниите и техните служители да се развиват, да растат и да се чувстват като общност.
Колективът от своя страна е организация, която работи активно за промяна към по-красиви и зелени градове заедно с граждани, творци, бизнеси и институции. През 2022г. инициативата им “Реките на София” спечели Голямата награда на Европейските награди за културно наследство / Наградите Европа Ностра в Прага и беше финалист за наградите на ЕС “Нов европейски Баухаус” в Брюксел.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар