Translate

вторник, 7 февруари 2023 г.

КАМЕНИЦА АД отличена като най-добър работодател от Top Employers Institute

 
 
За първи път „Каменица“ АД кандидатства и получава двойно признание от института Top Employers: сертификат Top Employer за България и сертификат Top Employer за Европа. По този начин компанията се присъединява към селектираната група от 2053 най-добри работодатели в 121 държави.
С получаването на двата сертификата компанията става световно призната за практиките по човешки ресурси, които прилага и развива. „В допълнение към отличието, получено на местно ниво, европейската сертификация удостоверява на групово ниво, че насърчаваме култура, в която ценим и уважаваме нашите различия и вярваме, че разнообразието и приобщаването са ключът към насърчаването на печеливша екипна култура. Подкрепяме среда за растеж за нашите служители и развитие на общностите, от които сме част - принципи, вградени в нашата култура от самото начало.”, коментира Владан Матич, Изпълнителен директор на Каменица“ АД.
Процесът по кандидатстване за получаване на сертификат от Top Employers Institute продължава няколко месеца. Той включва събиране на всеобхватна информация за практиките в компанията, свързани с привличане на таланти, процес по подбор, наемане, започване на работа, въвеждане на нови служители, обучение и развитие, надграждане на уменията, благосъстояние и цялостна стратегия и преживяване на служителите в компанията. Освен предоставянето на всеобхватна информация и данни, за които е необходимо да се представят като доказателства конкретни инициативи, проекти и комуникации, процесът преминава и през интервюта с представители от съответната компания с цел за конкретни теми да се получи по-детайлна информация. Цвета Величкова, Директор „Човешки ресурси“ в „Каменица“ АД, разказва, че процесът изисква много усилия, време, енергия и фокус от страна на кандидатстващия екип, както и че отличието е страхотно признание за всички инвестиции /материали и нематериални/ в хората. Тя допълва, че по-важното е, че програмата дава възможност за истинско осъзнаване на влиянието, което прилаганите практики имат върху служителите. За нея това е ефективен компас за проверка на правилната посока и насърчаване тя да бъде следвана и продължена. Някои от инициативите, с които компанията най-много се гордее, са свързани с програмите за благосъстояние на служителите, възможност за гъвкав работен режим за позиции, за които това е възможно, еднаква тежест между постижения и ценности при годишното оценяване, среда, в която всеки може да бъде чут /не на последно място/ и над 10 000 човекочаса за онлайн и обучения на живо всяка година.
Изпълнителният директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк казва: „Изключителните времена изваждат най-доброто от хората и организациите. И ние станахме свидетели на това в програмата за сертифициране на Най-добрите работодатели тази година: изключително представяне от сертифицираните Най-добри Работодатели за 2023г. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора. Правейки това, те колективно обогатяват преживяването на служителите на работното място. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели 2023.“
За да получи двете отличия, компанията преминава през обширен и строг процес по кандидатстване, проведен от Top Employers Institute, глобалната авторитетна организация, която признава отличните постижения в практиките по човешки ресурси. Програмата на Top Employers Institute сертифицира организации въз основа на участието и резултатите от тяхното проучване за най-добри практики в областта на човешките ресурси. Това проучване обхваща шест области на човешките ресурси, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, разнообразие и приобщаване, благосъстояние и др.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар