Translate

петък, 10 февруари 2023 г.

Наелектризиращи шпионски приключения с „Агент Хамилтън“ от 13 февруари по DIEMA

Премиерната поредица ще предложи интригуващи и изпълнени с мистерия моменти от понеделник до петък в 20:00 ч.
 
 
Сериалът „Агент Хамилтън” ще направи своя дебют в българския ефир от 13
февруари /понеделник/ в 20:00 ч. по DIEMA. Създаден по бестселъра на шведския автор Ян Гиу, този високо оценен сериал се отдалечава от класическия шпионски трилър и навлиза в съвременния свят на шпионаж и геополитически игри. Действието се развива в Швеция, Германия, Русия и САЩ, където шведски агент попада в епицентъра на назряваща мащабна конспирация. Епизодите на вълнуващата поредица зрителите ще могат да проследят всяка делнична вечер от 20:00 ч.
Сюжетът се фокусира върху току-що завърналия се от САЩ агент Карл Хамилтън, който е въвлечен в разследването на поредица бомбени атентати и кибератаки в Стокхолм. Под ръководството на ветеран от шведското тайно разузнаване и с помощта на елитния му екип, той решава да защити страната си. Скоро Хамилтън се озовава в средата на животозастрашаваща мисия срещу невидим враг със следи, водещи до руските, шведските и американските разузнавателни сили. Агентът ще трябва да открие коя организация стои зад надвисналата заплаха, преди тя да е довела до следващата Студена война.
Главната роля в сериала е изиграна от норвежката звезда Джейкъб Офтебро, участвал в номинирания за „Оскар“ филм „Кон-Тики“ и епичния военен сериал „1864“. Участие в „Агент Хамилтън“ взимат още дуото от шведската телевизионна поредица „Wallander“ Кристер Хенриксън и Нина Занджани, както и Катя Винтер /„Sleepy Hollow”, „Декстър“/. Зад създаването на сериала стоят сценаристите Пер Ханефьорд /„Тайното дете“/ и Петер Розенлунд, както и режисьорът на „Последното кралство“ Ерик Лейжонборг.
„За мен беше чест, страст и стимул да реализирам този емблематичен сериал. Бях толкова запален да го направя и особено да работя по сценария на Петер Розенлунд. Разбира се, през цялото време всички истории в него се разказват по различни начини, което придава на всяка от една тях своя уникалност. Опитах се да им придам
специален реалистичен стил. Сериалът наистина се ръководи от героите, а не от екшъна и това е още по-вълнуващо“, споделя Лейжонборг в интервю за Nordisk Film & TV Fond.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар