Translate

петък, 4 ноември 2022 г.

„Dream Space“ отвори врати в България – безплатен STEAM учебен център, достъпен за всички учители и ученици

Майкрософт България, в сътрудничество с Телелинк Бизнес Сървисис отвориха учебния център „Dream Space“, който предоставя STEAM /наука, технологии, инженерство, изкуства и математика/ обучения и ще бъде достъп за всички български учители и ученици напълно безплатно
 
 
Майкрософт България, в сътрудничество с Телелинк Бизнес Сървисис, отвориха
„Dream Space“ – STEAM учебен център, който предлага на всички учители и ученици завладяващи и базирани на научни изследвания изживявания напълно безплатно. Целта на проекта е да достигне до 10 000 ученици и 600 учители за първия учебен сезон. Като допълнение към това Майкрософт планира да инвестира 1 милион лева в рамките на следващите 5 години, за да обнови STEAM лабораториите и материалната база на „Dream Space“, за да отговори на нуждите на учителите и учениците от ресурси и добри практики.
„Dream Space“ предлага обучения за ученици, учители и общности, с цел подобрение на техните STEAM умения, изчислително мислене, и важни социално-емоционални умения като емпатия, креативност, етично вземане на решения и сътрудничество. „Dream Space“ дава възможност на всеки да види силата на дигиталните технологии и STEAM уменията по един нов и вълнуващ начин, както и решаващата роля, която тези области имат сега и в бъдеще. Обученията в центъра ще бъдат напълно безплатни, като учителите ще трябва да се регистрират предварително в системата, за да запазят място за тях и техните ученици.
„В нашата страна има повече от 565 000 ученици от над 2000 начални и средни училища, които изучават природни науки, технологии, инженерство, изкуство и математика чрез STEAM обучения, и развиват и надграждат своите STEAM умения. Нашите деца са създателите на нашето бъдеще, така че наша е отговорността да ги научим как да развият своите умения и компетентности, да изградят уменията, необходими за професиите на бъдещето“, коментира Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. „Dream Space“ издига учебния процес на следващо ниво, като предлага практически задачи, като кодиране, а също и най-новите технологии като инструменти за тяхното решаване.
Креативният дизайн на учебната програма притежава силата да разпалва любопитството и въображението, както и да поражда въпроси за всеобщата взаимосвързаност на нещата. „За нас в Телелинк Бизнес Сървисис именно децата са най-важни, когато става дума за нашето бъдеще, затова сме ангажирани с тяхното обучение и растеж, чрез иновативно образование. Щастливи сме да си сътрудничим с Майкрософт България, за да осигурим равни възможности за всички и ще подкрепим образователната система в страната“, сподели Иво Русев, главен търговски директор в Telelink Business Services.
Концепцията на образователното пътешествие в „Dream Space“ се базира на изследвания, в комбинация с глобалния опит на Майкрософт в областта на технологиите. „Dream Space“ демонстрира ангажираността на Майкрософт към българското общество, част от което сме повече от 20 години. Това е поредната стъпка напред – STEAM учебен център, където всеки учител и ученик може да изживее науката и технологиите по един уникален начин. Съществената част от това образователно пътешествие ще бъдат иновативните, завладяващи и забавни технологии като: виртуална реалност, Sphero Edu роботи и Minecraft: Education Edition“, сподели Албена Спасова, директор на програма „Образование“ към Microsoft, ЦИЕ Multi-Country.
На официалното откриване на „Dream Space“ присъстваха и Борис Герасимов, директор на дирекция ИКТ, Хана Каменетски, старши търговски аташе на Американското посолство в България, Мишел Симънс, генерален мениджър на Microsoft Multi-Country, и Калин Димчев, изпълнителен директор на „Майкрософт България“. Силна подкрепа по отношение откриването на учебния център, който ще надгради STEAM уменията на българските ученици, изрази и еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – Мария Габриел.
Дейностите в „Dream Space“ ще включват семинари, екскурзии и обучения на учители, предоставяйки им национална акредитация, както и Dream Space TV /забавни видеоклипове, включващи различни интервюта и демонстрации/.
Идеята за проекта се заражда от убеждението на Майкрософт, че именно учениците са тези, които създават бъдещето и са от фундаментално значение за икономическия растеж на всяка страна. Ето защо е изключително важно учениците да бъдат подкрепени с всички съвременни инструменти, необходими ресурси и възможности за учене, които да им помогнат да развият нужните умения и компетентности, както и да се подготвят за бъдещето, което сами ще създават.
За да разберете повече за учебния център, както и да запазите място за посещение в „Dream Space“, посетете https://www.microsoft.com/bg-bg/dreamspace-in-bulgaria.
 
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар