Translate

четвъртък, 19 май 2022 г.

Сбъдни мечтата! Не отлагай!

 

Кампания на Ин витро АГ център Димитров в подкрепа на женското репродуктивно здраве

 

 

Ин витро Аг център Димитров започва кампания посветена на женското репродуктивно здраве. В
последните години се наблюдава тенденция на сериозно „подмладяване“ на проблема намален или изчерпан яйчников резерв и той засяга вече жени и под 32 години. Водени от убеждението, че този проблем се подценява и в обществото не се обръща достатъчно внимание, Ин витро АГ център Димитров започва информационна кампания, която има за цел да „осветли“ темата.

„Моята цел е да достигна до повече млади дами и да ги информирам. Изчерпването на яйчниковия резерв е необратим процес, но той подлежи на проверка. За съжаление, все по-често в практиката наблюдавам и помагам на жени, които водят здравословен начин на живот, имат менструция и са под 32 години, но имат затруднения да станат майки, заради преждевременно намален или изчерпан яйчников резерв. Това ме провокира да информирам за проблема и повече млади хора да обърнат внимание, да направят необходимите изследвания и заедно да търсим решение“, казва д-р Димитров.

В поредица от материали д-р Йосиф Димитров, който е част от екипа на първото ин витро бебе в България и неговите колеги от клиниката, ще информират на достъпен език и с примери от ежедневната работа за причините и възможните решения при преждевременно намален или изчерпан яйчников резерв. Репродуктивните специалисти ще споделят историите на свои млади пациентики и ще ни срещнат с някои от тях, които вече са майки.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар