Translate

събота, 12 декември 2020 г.

„Балканфарма“ АД отстрани нерагламентираните отпадъци под АМ „Струма“ в близост до Дупница

 

преди

„Балканфарма" АД, фармацевтичен завод, собственост на „Тева" в България, приключи отстраняването на фармацевтични отпадъци, оставени под автомагистрала „Струма".

Физическото изпълнение на дейностите по премахването на отпадъците, складирани в границите на общинския имот в близост до АМ край Дупница беше извършено от фирма – подизпълнител на „Балканфарма“ АД, която разполага с всички необходими разрешителни за изпълнение на дейностите.  Отпадъкът от близо 1870 тона беше депониран на лицензирана площадка за депониране на отпадъци в град Нови Искър.

За реализирането на тази дейност, подпомагайки местната общност, Балканфарма Дупница получи съгласие и сътрудничество от всички съответни страни, включително Министерство на околната среда и водите / МОСВ/ и община Дупница.


„Като световен лидер в генеричните и специализирани лекарства, Teva работи при строги стандарти за безопасност, качество и опазване на околната среда. От средата на месец октомври компанията променя
своето име в България от Актавис на Тева и успешното приключване на тази инициатива

след

демонстрира ангажираността и отговорността на Тева към опазване на здравето на нашите служители и жителите в общностите, в които живеем и работим“, споделя Гади Мукомолов, изпълнителен директор на „Балканфарма“ АД.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар