Италианската кухня вдъхнови хоби-готвачите, Chef
Силвена Роу се впусна в горещи танци
Канадка, влюбена в
България, отпадна от MasterChef след италианско кулинарно фиаско във вторник
вечер по bTV. Линда Петкова, която от 20 години е щастливо омъжена за наш
сънародник, се провали в приготвянето на съвършената паста и напусна
състезанието за наградата от 100 000 лева.
„Много ми е тъжно, че си тръгвам
толкова рано от играта, но съм доволна от това, което показах в шоуто“, каза
многодетната майка. „Всичко, което ти се случи в тази кухня, е начало на една
хубава приказка“, окуражи я Chef Силвена Роу, която по време на кастингите беше
впечатлена от безглутеновите десерти на Линда и й връчи специално отличие -
златна престилка.
Въпреки че е отличен
сладкар и владее тънкостите на тестото, канадката се огъна пред традиционната
италианска кухня. Да приготви перфектна прясна и пълнена паста се оказа над
възможностите й. Линда създаде сурово талиателе със сос „кисел като лекарство
за лоша настинка“, според Chef Силвена Роу. Равиолите й с тиква, сладък картоф
и рикота се разпукаха, а Chef Петър Михалчев ги сравни с „цъфнали налъми“.
Сервитьорът Добромир също разочарова журито с мазните си порции, но се размина
на косъм от елиминация.
За разлика от Линда и
Добромир, останалите хоби-готвачи работиха прецизно в кухнята на най-доброто
кулинарно шоу. Театралната режисьорка Неда и копирайтърът Ивайло представиха
свои артистични интерпретации на талиателе а ла путанеска - силно ароматна,
пикантна паста, любима в миналото на куртизанките в Южна Италия заради ниската
й цена. Най-много комплименти от журито събра Красимир с презентацията на
нестандартни равиоли с какао, черен чесън и тахан. „Ако продължаваш в същия
дух, имаш чудесния шанс да си на финал“, похвали го Chef Силвена Роу.
Освен познания в
южняшката кухня, тя демонстрира горещ темперамент и се впусна в пламенна салса
в компанията на специалните гостенки на MasterChef - латинотанцьорки в златна
възраст. За тях най-добрите хоби-готвачи на България приготвиха различни
менюта, разделени в конкурентни отбори.
Под командването на
студента Димитър червеният тим се превърна в добре смазана машина и създаде
телешко тако, придружено от изискано предястие от патешки дроб, манго и фенел.
Капитанът на сините - сервитьорът Добромир, не успя да измисли сам меню и не
овладя екипа си. Хаотичните му действия принудиха Chef Петър Михалчев и Chef
Андре Токев да го сменят с по-организираната Елени. Отборът финишира с
предястие от мида дяволски нокът и леща белуга, последвано от сом с пюре от
кестени и билков сос.
След дегустацията на
специалните гостенки в MasterChef и вота им, червените победиха с малка
преднина - 6 на 5 гласа, и се спасиха от елиминации.
Няма коментари:
Публикуване на коментар