Translate

сряда, 15 април 2020 г.

„ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО" с поредна подкрепа за медиците от Благоевград и областта


Националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов, продължава.
За родния град на Димитър Бербатов и областта бяха разпределени на четири транша следните лични предпазни средства: еднократни маски - 1000 бр., маски за многократна употреба нетъкан текстил - 300 бр., трислойни маски за многократна употреба - 1300 бр.,предпазни очила - 180 бр., защитни облекла за еднократна употреба - 270 бр.,ръкавици - 2000 бр.,престилки за многократна употреба - 110 бр.

Доставките на лични предпазни средства до РЛК Благоевград са разпределени до лечебните заведения в града и областта. Освен това всички филиали на ЦСМП в областта – Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог, Якоруда, Гоце Делчев, Симитли, Кресна, Банско и Сатовча получиха гащеризони с висока защита.
318 гащеризони с висока защита са адресирани до РЛК в страната и те ще ги преразпределят към ЦСМП и техните филиали в съответните области.Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи, защото техният цвят неслучайно е белият и защото понякога и те имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто. Благодарим Ви, колеги! Поклон! Това се казва в писмото на БЛС до медиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар