Translate

вторник, 21 април 2020 г.

Днес стартира Европейската имунизационна седмица


Всяка година европейският регион на Световната здравна организация /СЗО/ отбелязва Европейската имунизационна седмица /ЕИС/, която ще продължи до 26 април. Целта на инициативата е да се повиши осведомеността за важността на имунизацията в предотвратяването на заболявания и опазването на човешкия живот. Мотото на тазгодишната проява е - „Предпази, защити, имунизирай“ /„Prevent. Protect. Immunize“/, а акцента е върху значението на ваксините за доброто здравословно състояние на човека през целия му живот.
Тази година СЗО определи 2020 г. за „Година на медицинските сестри и акушерите“, заради голямото им значение в постигането на универсално здравно покритие, чрез предоставяне на достоверна информация, основана на доказателствата за ваксините, както и чрез оказване на помощ при ваксинацията в много страни. Именно в отдаването на почит на всички професии, високо значими за ваксинационния процес, акцентират и ключовите послания на тазгодишната Европейска имунизационна седмица.
Във връзка с Европейската имунизационна седмица, Националната информационна кампания „Ваксинко“ за поредна година акцентира върху важността от ваксинация, като ежедневно ще предоставя във фейсбук страницата „Ваксинко“ и сайта www.vaksinko.bg достоверна, актуална и важна информация за ваксините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар