Translate

вторник, 21 април 2020 г.

Пациентът с COVID-19 бе изписан от МБАЛ „Уни Хоспитал“


Днес бе изписан лекуваният в МБАЛ „Уни Хоспитал“ пациент с COVID-19. Той бе приет на 8 април 2020 г. в създаденото специализирано отделение в болницата, в резултат на положителен резултат за заболяване от новия коронавирус чрез PCR метод от Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“. Това е първият пациент в Панагюрище, който бе хоспитализиран и в продължение на 14 дни той бе лекуван от висококвалифицирания екип на „Уни Хоспитал“.
„Чувствам се отлично, благодаря на медицинските екипи за доброто отношение“, сподели при изписването си пациентът.
Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева съобщи, че след изписването си мъжът ще бъде под 28-дневната карантина в съответствие с указанията на Националния оперативен щаб. „Продължаваме да изпращаме в Националната референтна лаборатория проби, включително и на персонала, като към момента положителни за COVID-19 нямаме“, допълни д-р Чачова.
Със заповед на министъра на здравеопазването МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе определена за лечебно заведение за болнична помощ, в което се извършва както  лечение, така и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделението по Вътрешни болести за тази цел определените легла, които са изолирани, са 23, а в отделението по Анестезиология и интензивно лечение – 17 легла.


Няма коментари:

Публикуване на коментар