Translate

неделя, 12 януари 2020 г.

Героизъм, смелост и оцеляване във втората седмица на „Треска за Оскари“ по KINO NOVA


Сред хитовите заглавия е и премиерата на „Последният оцелял“ – отличен с 2 номинации „Оскар“

Втората седмица на филмовата кампания Треска за Оскари по KINO NOVA ще предложи на киноманите истинско разтърсващо изживяване с едни от най-отличените и коментирани заглавия от 13 до 19 януари, от 21.00 ч. Зрителите ще могат да проследят историите на нови 7 незабравими филма, сред които и на премиерния за българския ефир „Последният оцелял”, отличен с 2 номинациии “Оскар”.
В понеделник от 21.00ч. начало на вълнуващите екранизации ще даде лентата „Трансформърс: Отмъщението”. В продължението на приключенския екшън битката за Земята е приключила, но тази за Вселената едва сега започва. Шaя Лебьоф и Мегън Фокс отново са начело на носителя на 2 номинации „Оскар“ филм, а Майкъл Бей заема режисьорския пост.
Премиерата на биографичната драма „Последният оцелял“ е вторият филм от новата седмица на „Треска за Оскари“. Напрегнатата лента, която ще се излъчи на 14 януари, вторник, от 21.00ч., е по една от най-продаваните истински истории в The New York Times. Любителите на жанра ще проследят невероятното пътешествие на четирима мъже от военноморските сили на САЩ, които се изправят пред невъзможен морален избор.
Следва отличеният с 2 награди „Оскар“ - „Блек Хоук“. През 1993 г. елитни американски войници са изпратени с мисия в столицата на Сомалия. Бойните сцени, следващи една след друга, са безкомпромисни и драматично преплетени с човешки истории за смелост и дълг. Филмът, представен през погледа на режисьора Ридли Скот, киноманите може да гледат на 15 януари, сряда, от 21.00ч.
В „Чудо“ Джулия Робъртс, Оуен Уилсън и младата звезда Джейкъб Трембли ще разкажат историята на 11-годишния Август Пулман, който е роден с деформирано лице. Той никога не е ходил на училище и цял живот е общувал с ограничен кръг от хора. Всичко това обаче се променя благодарение на собствените му усилия и на любящите му родители. Вдъхновяващият филм по действителен случай ще се излъчи в четвъртък, 16 януари, от 21.00ч.
В петък, 17 януари, от 21.00 ч. изпълнителният директор на НАСА Дан Труман /Били Боб Торнтън/ ще разбере, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит. Той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му. Изумителни специални ефекти, блестящ хумор, интересни герои, завладяващ сюжет и разтърсващи емоции превръщат "Армагедон" във вълнуваща битка за спасяването на света.
Вълнуващата филмова седмица продължава с един от кино шедьоврите на известния режисьор Куентин Тарантино. С 3 номинации и 1 награда „Оскар“, действието на „Омразната осморка“ ще привлече вниманието не само с майсторския прочит на описаните събития, но и с перфектната актьорска игра на звездния каст. Лентата зрителите могат да гледат на 18 януари, събота, от 21.00ч.
Напрегнатият разказ на „Войната е опиат“ е последният филм от втората седмица на „Треска за Оскари“ - 19 януари, неделя, от 21.00 ч. Военната драма, отличена с цели 6 „Оскара“, разглежда живота на войници от елитен отряд, които имат една от най-опасните професии в света - обезвреждане на бомби в разгара на сражение. Когато сержант Уилям Джеймс /Джеръми Ренър/ поема екипа за обезвреждане на бомби по време на войната в Ирак, той изненадва всички с необмислено впускане на хората от екипа му в смъртоносната игра на разразяващите се сражения. Катрин Бигълоу е първата жена режисьор, носител на престижната статуетка.
В кампанията „Треска за Оскари“ по KINO NOVA киноманите ще имат възможността да се насладят на живо и на връчването на 92-те награди на филмовата академия на САЩ „Оскар“ на 9 срещу 10 февруари. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00ч., само в ефира на KINO NOVA.
Втората седмица на кампанията ще поднесе и вълнуващо предизвикателство за истинските киномани – на специалния сайт на „Треска за Оскари“ почитателите на седмото изкуство ще имат възможността да спечелят брандирани награди, ако успеят да открият „златните“ думи, скрити в един от филмите за седмицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар