понеделник, 13 януари 2020 г.

Лекар от ВМА с най-високото отличие от министъра на здравеопазването


Доц. Стефан Левтеров – част от екипа на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение на Военномедицинска академия /ВМА/, бе удостоен с най-високото отличие от министъра на здравеопазването – златен почетен знак – 1 степен.
Признанието идва по повод 80-годишния му юбилей и над 50-годишна дейност като анестезиолог-реаниматор.
Доц. Левтеров е доказал отдадеността си на медицината и хората. Той е един забележителен лекар и заради завидното му професионално дълголетие – към днешна дата все още е практикуващ анестезиолог, с по няколко анестезии дневно в операционните зали на ВМА. Той е пример за скромност, постоянство и хуманизъм, от който младите лекари в днешните времена имат нужда, за да се учат да упражняват професията с достойнство и отдаденост.
За мен е чест да връча най-високото ни отличие на този невероятен човек и голям професионалист – обичан както от екипа, с който работи над 50 години, така и от хилядите негови пациенти. Хора като него са ценни, те са злато за България, защото техните умения и
способности са несравними, заяви министър Кирил Ананиев. 
От своя страна доц. Левтеров изказа своята благодарност за високото отличие, подчертавайки че това е награда не само за него и Катедрата по по анестезиология и интензивно лечение, ръководена от проф. Николай Петров, но и за специалността като цяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар