Андрей Слабаков, Нели Рангелова, Мими Иванова,
Гергана Алексиева и Георги Любенов се съревновават в кухнята
Следващата седмица
„Черешката на тортата“ гарантира добро настроение, защото е изпълнена с легендарни
личности от българската музика, режисура и телевизия.
Кулинарното съревнование започва
режисьорът Андрей Слабаков. Мястото на действие е неговият дом, където с
помощта на дъщеря си Йоана приготвя свежа салата, няколко предястия, две
основни – шпиковано пилешко и сарми, и импровизиран на момента десерт. Гостите
са очаровани от менюто с изключение на десерта, който не е съвсем сполучлив.
Вечерта преминава в интересни разговори, а персоналните подаръци слагат
прекрасен финал.
Втора в надпреварата се
впуска легендарната певица Нели Рангелова. За своята вечеря тя залага на
тематично меню – гозби от нейния роден край Монтана. В кухнята се справя с
помощта на готвач неин роднина - шеф Петров. Северозападната вечеря се състои
от: домашна питка, разядки, качамак с манатарки, татарски кюфтета от агнешко, а
за десерт – скалички с боров мед. Нели обира овациите с отрупаната маса с
вкуснотии, както и с разказите за рода, от който произлиза. Прекрасните изненади
също са по тематиката на вечерта, като освен за гостите, домакинята е помислила
и за шеф Манчев.
В сряда в ролята на
домакин влиза прочутата певица Мими Иванова. С много старание тя приготвя
богата вечеря. Кани гостите в своя уютен дом, където на трапезата слага –
традиционна салата, два вида разядки, две основни – мусака по рецепта на
Развигор, и пълнени петлета, а десертът е ябълков щрудел. За завършек на вечерта
Мими е замислила трогателна изненада и оригинален спомен за всеки от
участниците.
Четвъртата претендентка
за кулинарна победа е цигуларката Гергана Алексиева. Въпреки непоносимостта на
шеф Манчев към авокадото, тя решава да стъпи на тънък лед и да поеме риска, включвайки
го в нейната вечеря. Гери прави кулинарно пътешествие, като започва с
италианско предястие, стига до шведско основно, а за финал приготвя нейната
любима торта от дете по рецепта на майка си. Преди да поднесе десерта,
талантливата дама подслажда слуха на гостите с шоколадов музикален сюрприз.
Финалът ще сложи журналистът Георги Любенов. Той показва част от своя
артистичен дом, но поради малкото
пространство решава да покани гостите на друго място. С голямо желание подбира
продуктите за вечерята и след това се развихря в кухнята. Менюто включва
италиански и турски нотки – салатата е капрезе, но с бурата, предястието –
пълнени патладжани с телешко, основното ястие е скалопини, гарнирани със сладък
картоф, а десертът – шоколадов мус. Георги споделя някои неща от кухнята на
журналистиката, а за завършек впечатлява компанията със завръщане в миналото.

Няма коментари:
Публикуване на коментар