Translate

сряда, 17 април 2019 г.

Женският пазар ще е домакин на второто издание на SOFIA VINYL FEST на 20 април тази година


Първата изложба на колекционерски обложки на винили ще бъде наредена в Галерия Сердика

Второто, вече традиционно, издание на SOFIA VINYL FEST ще събере търговци на грамофонни плочи от цялата страна, както и истински колекционери и любители на стария аналогов звук. Базарът на грамофонни плочи ще се състои в събота, 20 април от 10.00 до 18.00 часа на терасата на галерия Сердика на Женски пазар и ще бъде с „вход свободен“.
Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.
Второто издание на базара на винили е поредното доказателство, че на територията на най-стария пазар в столицата – Женски пазар се случват различни събития, които показват, че пазарните пространства могат да са средища на социални и културни контакти и да се трансформират в модерни градски пространства. За първи път Галерия Сердика на Женски пазар ще отвори врати за изключителната изложба на близо 30-тина колекционерски обложки на грамофонни плочи на джаз албуми от 50 и 60-те година на миналия век.  Радвам се, че отново ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча и доказахме, че амбицията заедно с партньорите ни от Клуб Терминал 1 да го превърнем в традиционен, не е била напразна“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.
По време на базара на грамофонни плочи столичани ще може да се насладят и на приятна музика със специалния DJ сет, която ще бъде осигурявана от професионалисти, страстни почитатели на стария аналогов звук - Lazy Face, DJ Alphabet, Rawk ‘n’ Roll 45’s Set.

Няма коментари:

Публикуване на коментар