Translate

четвъртък, 18 април 2019 г.

За първи път в „Смени жената“: Може ли отворената връзка да гарантира щастие?

Михаела и Велислав

Мърви път в „Смени жената“ семейство заяви, че отворената връзка е предпоставка за щастлив живот. Две семейства с противоположни философии за живот и теории за щастие се впуснаха в световния социален експеримент в сряда вечер по bTV. Двойка, която е неразделно заедно, размени живота си за седмица с фамилия, която държи най-много на свободата си. Но пълната отдаденост в брака или запазването на личната свобода е тайната рецепта за щастлив брак?
Своите теории за щастие тестваха шоколатиерите Петко и Силвия. Рецептата им за щастлив семеен живот е да бъдат неразделни абсолютно навсякъде и във всичко. Заедно са и в работата – двамата имат шоколадова къща в центъра на София. И двамата имат предишни връзки зад гърба си и по едно дете от предишен брак – дъщерята на Силвия e известната DJ Alexa, която също подкрепи майка си в „Смени жената“. Силвия е с 9 години по-голяма от Петко, а двамата се определят като сродни души. Тяхната романтична приказка продължава вече 13 години. Двамата подхранват любовта си ежедневно и наричат чувствата си „магия“. Силвия размени романтичния си живот със семейството на Михаела и Велислав, което открито призна, че има отворена връзка.
Михаела и Велислав живеят на семейни начала от 15 години и имат един син - Александър. Всеки родител прекарва собствено време с детето. Двамата са тотално различни в разбиранията си, в характерите и в професиите си. Той се занимава с танци и екстремни спортове, а тя е тих и сдържан икономист. Михаела и Велислав са убедени, че семейното им щастие се корени в това да уважават свободата си, да се виждат рядко и да не изискват от другия да се променя.
Пълна отдаденост на връзката или лична свобода и чувство за самодостатъчност са тайната съставка на щастливия брак? Тази разлика предизвика множество недоумение и въпроси и в двете съпруги, които размениха животите си за седмица. Още в първия ден разликите между двете семейства бяха налице. Най-големият шок за Силвия, когато се запозна със семейството на Михаела, бе че тя и съпругът й не прекарват почти никакво време заедно и имат отворена връзка, без да си задават въпроси и да се ревнуват. Силвия беше категорична пред Велислав, че не разбира този начин на живот и едно от правилата, които наложи, бе именно двамата да имат своето романтично време заедно.
От своя страна Михаела пък не можа да приеме, че съпрузите в новия й дом са постоянно заедно и определи това като „крайно неприемливо“. След като прекара няколко дни в постоянна близост с Петко, му препоръча със съпругата му да имат и своето лично време. Това не се хареса на Петко, който до момента е прекарвал цялото си време със Силвия. Михаела и Велислав са коренно различни личности, но въпреки необичайното им разбиране за семейство, двамата успяват да останат заедно вече 15 години. Всеки един от тях има и собствено време, което прекарва със сина си, но рядко тримата са заедно. Велислав и синът му имат мъжка вечер веднъж в седмицата, а момчето винаги вечеря само с майка си заради честите ангажименти на Велислав с народни танци. Силвия забеляза тази липсва и наложи правило за семейни вечери, като най-щастлив от това беше именно Алекс. Силвия организира вечер с игри за Петко и Алекс, за да покаже на бащата, че това е ценно време със сина му.
Самостоятелната Михаела веднага забеляза, че Петко разчита изцяло на Силвия да организира ежедневието им и да налага ред в документацията за частния им бизнес. Тя пожела Петко да отменя Силвия в част от ангажиментите й.
И двете семейства заживяха с новите правила – част от тях бяха приети с радост, други с недоверие, но различията и противоположните навици надделяха на финала на социалния експеримент. Оказа се, че Велислав не беше до жена си за общата среща на двете семейства след края на едноседмичната размяна заради танцов фестивал, а Михаела имаше задачата
Силвия и Петко
да аргументира теориите си за щастие сама.  Двете жени признаха, че са коренно различни, но и двете се чувстват щастливи с начина си на живот. Въпреки това Силвия през сълзи заяви, че остава със съмнение към думите на Михаела.
Какво сближава и какво може да отдалечи двойките в една отворена и в една всеотдайна връзка – вижте в епизода на „Смени жената“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар