Translate

сряда, 17 април 2019 г.

24KITCHEN - Рокери лакомници: Средиземноморско приключение (Hairy Bikers’s Mediterranean Adventure)


Премиера -18 април, 2019 г.

В поредицата „Рокери лакомници: Средиземноморско приключение”, Дейв и Си пътуват до Италия, Сардиния, Корсика, Франция, Балеарските острови и Испания, за да открият и опознаят културните и кулинарни връзки, които споделят страните от Средиземноморието.
Дейв и Си започват своето пътешествие от сърцето на Италия, търсейки автентични вкусове встрани от отъпканите пътища– от обикновени местни продукти до пикантната ндуя, както и най-добрия сладолед, който може да бъде открит. Следващата им спирка е Сардиния, където употребата на всяка съставна част на продукта, с който се готви, е традиция - без значение дали става въпрос за прясна риба тон или планинско агне. А самите сардинци са горди със своето мултикултурно наследство. След това Дейв и Си посещават Корсика, където откриват невероятна дива природа и разбират коя е местната кулинарна „Света Троица”  – месо, кестени и сирене – преди да се отправят към Южна Франция, Марсилия и оттам към Каталуния.
Това е едно пътуване, изпълнено с кулинарна наслада, исторически забележителности и сърдечни хора. В предпоследния епизод от поредицата брадатите рокери пътуват от Менорка до Майорка, за да открият британското влияние там, чудесната прясна риба и местните продукти, преди да се отправят по един от най-забележителните пътища в света. Последната спирка на 5000-километрово приключение на рокерите лакомници е континентална Испания. Двамата изминават пътя от Валенсия до Торемолинос, следвайки стъпките на маврите и наслаждавайки се на пикантната кухня на Южна Испания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар