Translate

сряда, 19 декември 2018 г.

Ангел Заберски: „Предстоящият концерт в НДК е връх в моето творчество“



Концертът, който предстои в зала 1 на 20 декември, е връх в моето творчество. Положих наистина огромен труд, за да създам музиката – моя авторска, както и мои аранжименти на едни от най - красивите балади от класиката и джаза“, споделя Ангел Заберски и не крие вълнението си от голямото събитие.
На сцената, редом до пианиста, ще застане като солист тромпетистът Мишо Йосифов, брас квинтет и струнен оркестър с диригент Григор Паликаров.  В отбора на солистите се нареждат и Стоян Янкулов – Стунджи, Живко Василев и бийт-бокс шампионът Скилър.
Филмова музика, фолклор и джаз стандарти в симфонични аранжименти очаква публиката на 20 декември от 19:00 часа, а концертът е част от програмата на 32-рото издание на Новогодишен музикален фестивал. С присъщия си професионализъм Ачо Заберски умело ще съчетае самобитните български ритми и мелодии със свободата на джаз импровизациите, а участието на мултижанровият музикант Стоян Янкулов и Живко Василев ще допринесе за автентичното звучене на българската мелодия и ритъм.



Няма коментари:

Публикуване на коментар