вторник, 18 декември 2018 г.

Коледно парти отпразнува 40-те чудеса на Медицински комплекс “Д-р Щерев”


В болницата на проф. Щерев се проведе специално коледно парти, на което присъстваха голяма част от децата, родени благодарение на животоспасяваща вътреутробна операция

В изключително емоционалната обстановка д-р Петя Чавеева отбеляза, че в България се прави медицина на световно ниво, а това е само началото в развитието на майчино-феталната медицина в страната.
„Горда съм да отбележа, че в България се прави медицина на световно ниво. Нещата, които правим, са от изключителна важност за семействата, те променят съдби, но промяната е в самото усещане за феталната медицина в България. Смело мога да заявя, че тук, в нашата страна, правим медицина на световно ниво“, каза развълнуваната д-р Петя Чавеева, която до преди минути не можеше да смогва на щедростта от прегръдки от щастливите родители и малките им съкровища. Специалистът обеща още, че това е само началото и заедно със своя екип и сътрудничеството на специалисти неонатолози и педиатри от други лечебни заведения ще продължат да се борят за всеки шанс да спасят нероден живот.
Най-малките участници в тържеството – прекрасните дечица, получиха специални подаръци и се снимаха със Снежанка и Дядо Коледа. Децата се радваха, но най-развълнувани и щастливи бяха екипът от Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и благодарните родители.
Екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ изпраща 2018 г. с щастлива статистика – 40 станаха родените деца след животоспасяващи вътреутробни операции, извършени от ръководителя на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева, носител на наградата "Млад лекар на годината 2018".
Децата, на които е посветено партито, са спасени благодарение на 5 типа високоспециализирани вътреутробни интервенции – лазерна аблация на плацента, интраутеринна фетална хемотрансфузия (вътреутробно кръвопреливане), оклузия на фетална трахея с балон катетър, интерстициална лазер аблация и белодробен шънт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар