Translate

четвъртък, 22 март 2018 г.

Европейският парламент предупреди за рисковете от спада във ваксинациите


Според глобално проучване, осъществено от Vaccine Confidence Project, в европейския регион е регистриран най-голям брой отрицателни отговори що се отнася до схващането за важността на ваксините и тяхната безопасност и ефективност, което води до най-високи нива на обществени колебания относно ваксините.
Намаляващото обществено доверие във ваксинирането представлява голямо предизвикателство и вече доведе до последици за здравето, заявиха членове на Комисията по обществено здраве на европарламента, съобщиха от ЕП.
Припомнено бе, че ваксинирането предотвратява около 2,5 милиона смъртни случаи в световен мащаб и намалява разходите за лечение на конкретните заболявания, включително антимикробните лечения. През периода 2008 – 2015 г. в Европа е имало 215 000 случая на болести, предотвратими чрез ваксини, с изключение на грип.
И бе подчертано, че имунизацията чрез ваксинация е средство за водене на борба с антимикробната резистентност. В своя план за действие относно антимикробната резистентност ЕК обяви стимули за увеличаване на навлизането на диагностика, алтернативи на антимикробните средства и ваксини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар