Translate

понеделник, 19 март 2018 г.

Безплатни консултации в София с проф.Тургут Ипек – светило в областта на диабетната хирургия към болници МЕДИКАЛПАРК /Турция



На 24 март 2018г. в представителния офис на най – широката болнична мрежа Медикъл Парк ще гостува проф. др. Тургут Ипек.Специалистът ще консултира безплатно пациенти интересуващи се от диабетна хирургия.

Този тип хирургия е все още малко позната у нас, но това е бъдещето в  борбата със затлъстяването и Диабет тип 2.
Бариатричната хирургия се прилага при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт; имат индекс на телесната маса (body mass index – BMI) над 35 и имат придружаващи заболявания като метаболитен синдром, диабет, хипертония и др.; както и хора, които са с индекс на телесната маса (body mass index – BMI)  над 40, но нямат придружаващи заболявания.
В случаите с висока степен на затлъстяване подлагането на такъв тип хирургична интервенция води до понижаване и на общата смъртност.
Метаболитната  хирургия е подходяща за пациенти  на възраст от  18 до 70 години, лекували диабет тип 2 поне 2 години, които не могат да постигнат добър-контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова резистентност и влошено качество за живот.
Метаболитната  хирургия не е подходяща за прациенти под 18 г и над 70 г., с новооткрит диабет или лечение на диабет под 2 години, както и за пациенти с добър контрол на кръвната захар.
Операцията не се прави и при пациенти с Диабет тип 1.
Желаещите да  получат повече информация или да запишат час за безплатна консултация 24.03 могат да го направят на следните телефони: 0888688805
Консултациите ще се проведат на адрес: София, бул.Патриарх Евтимии/ул.Цар Самуил 1, партер (до църквата Св.Георги).


Няма коментари:

Публикуване на коментар