Translate

понеделник, 19 март 2018 г.

„Национални дни на кариерата“ – Добра Кариера, Добър Живот – най-мащабния кариерен форум в България се провежда за 17-и пореден път през март и април




Между 13-и март и 4-и април в осем университетски града в България – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив – търсещите нови възможности за работа специалисти имат шанс да се срещнат на живо с HR професионалистите от водещи големи компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори.
Тази година форумът се разраства с още един град и за първи път ще се проведе в Габрово. Това е резултат както на икономическата ситуация в страната, така и на успеха на „Национални дни на кариерата“. Повишеният интерес на бизнеса към градовете с технически университети ясно показва нуждата на пазара от технически специалисти.
Това е единственият форум в България, който свързва и представя на едно място представители на държавното управление, бизнеса, образованието и младежта. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова изтъкна, че „фактът, че 131 компании присъстват показва, че бизнесът оценява това събитие и се нуждае от младите хора“. Зам. министър-председателят Томислав Дончев съобщи, че лично, преди официалното откриване, е посетил щандовете. Той не пропусна възможността да напомни на младите хора, че държавната администрация също има нужда от хора, като им каза, „че другата причина за неговата поява е да се срещне с интересни хора и да се опита да ги привлече, тъй като в своя екип има свободни места“.
„JobTiger винаги е давал шанс на младите хора и към днешна дата те са значителен процент от всички служители, които носят със себе си иновативни идеи и креативно мислене. Това е една от причините „Национални дни на Кариерата“ да е толкова успешно събитие“ сподели управителят на JobTiger Светлозар Петров. 
„През 15-те години на нашето участие в този форум успяхме да срещнем много млади хора, за да разговаряме с тях, да се вслушаме в техните нужди и да им помогнем да бъдат по-подготвени, когато започват професионалния си път. Много от тях днес са част от голямото семейство на  Nestle, а до 2020 планираме да помогнем на още 200 младежи да стартират своята блестяща кариера“, сподели и Емануел Артур, Изпълнителен директор на Нестле България.
„Национални дни на кариерата“ продължава със събития в още 7 академични града, както следва:
  • София – 13-14-ти март, Хотел Маринела – зали София Гранд и Ефе;
  • Варна - 19 март, Юнашки салон;
  • Русе – 21 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
  • Велико Търново – 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
  • Габрово – 28 март; Технически университет;
  • Свищов –  29 март; Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
  • Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;
Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

„Национални дни на кариерата“ всяка година се посещават от между 15 и 20 хиляди млади хора, като през годините над 40 000 от тях са започнали професионалната си кариера от тук. Статистиката показва, че средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума представлява отличен шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар