Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

Обявено е финалното класиране след трети кръг (Маратон) на Международния конкурс по програмиране CodeIT



В рамките на три седмици – от 29 декември до 19 януари, състезателите работиха върху една задача, като имаха възможност да надграждат решението й до последно.
В общото класиране на първо място се нареди Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия. На второ място сред всички участници е Антония Петрова от Банкя, която за първи път влиза в челната тройка през настоящия сезон на CodeIT. Трети в общото класиране е Виктор Лучич от Сърбия.
В класирането за младежи отново на първо място по брой точки се нареди златният медалист от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI и сребърен медалист от IX Международен есенен турнир по информатика в Шумен Мартин Копчев от Габрово. Втори в джуниър класирането е бронзовият медалист от eJOI Виктор Кожухаров от Русе, а трети се класира Виктор Михайлов от София.
Съвсем скоро ще бъде потвърдена дата за провеждането на четвърти кръг (Спринт). Поканата да бъде патрон на кръга и да насърчи младите таланти в състезателното програмиране с готовност прие Председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски. БАН е институция, посветена на развитието на науката и иновациите за силно икономическо бъдеще на страната ни, а Института по математика и информатика е дългогодишен партньор на CodeIT.
Предстоят още три онлайн кръга от Сезон 2017/18 преди големия присъствен финал.  Екипът на Мусала Софт, ангажиран с организацията и провеждането на конкурса, вече подготвя новите предизвикателства за участниците, които са сред най-добрите млади програмисти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар