Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

Безплатни прегледи за неволното изпускане на урина в “Майчин дом”



СБАЛАГ “Майчин дом” организира безплатни прегледи за жени, които имат проблем със задържане на урината (стрес инконтиненция) . Консултациите ще започнат от 12 февруари и ще се провеждат в продължение на две седмици. Прегледите ще се извършват в часовете между 13 и 16 ч.
Консултант за лечението ще бъде изпълнителният директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов. Всяка жена, която проявява симптомите, описани по-долу, ще може да се прегледа, след предварително записване на час с обаждане на телефон 02/9172 400 между 10 и 12 ч.
Стрес инконтиненцията е широко разпространен проблем, който се среща при жени от различни възрасти. Това заболяване е толкова често срещано, колкото и гъбичките по ноктите, например. По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина са над 100 млн.
Стрес инконтиненцията представлява неволно изпускане на урина, което е причинено от повишено налягане в корема. То се появя най-често при извършването на дейности, които изискват сила и причиняват напрежение в тялото. Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат различни. Възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата са част от виновниците за незадържането на урина. При жените оплаквания могат да се появят в резултат на смъкване на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по естествен път. Друга причина, която би отключила това състояние, е менопаузата.
При по-лека проява на инконтиненция се препоръчват различни упражнения и медикаменти. Оперативна намеса се налага при пациенти, които имат органичен проблем, следствие на който се е появила инконтиненцията на урина. Хирургичната интервенция в случая представлява корекция и стабилизиране положението на органите на пикочополовата система и техния поддържащ апарат.
-Ако Ви се е случвало неконтролируиемо да изпускате урина, докато кихате, кашляте, спортувате или вдигате тежко, не бива да се притеснявате, а да се консултирате със специалист. Искаме да подадем ръка на жените с този проблем и да улесним тяхното решение да се лекуват, затова организираме тази двуседмична програма.Важно е хората да знаят, че инконтиненцията е лечима. В зависимост от причините за заболяването, подхода при лечение е различен. При правилния подход се постига контрол над заболяването и пълно решаване на проблема, съветва изпълнителният директор на най-голямата АГ болница у нас, доц. Костов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар