Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge #4 завърши



Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge #4 завърши. В конкурса на Център Ринкър към Фондация BCause се включиха 111 кандидати, 14 спечелиха място в обучителната програма, a 13 екипа достигнаха финала.
Финалистите представиха своите бизнес планове пред журито. В много оспорвана конкуренция, бяха избрани два бизнес проекта:  Електрическа количка за деца с увреждания – JEDI, разработка на инженер Божидар Димитров, и Meteo.Rocks - интелигентни метео станции, разработка на съдружниците Димитър Митев, Стоян Георгиев и Симеон Найденов.
Двата проекта получават безвъзмездно финансиране от по 20 000 лева и едногодишна помощ от експерти.
Божидар Димитров е много талантлив инженер. Той решава да помогне на Радо, като създава специална електрическа количка за него, която не само му позволява да се придвижва, но и да бъде активен участник в игрите с децата. Помагайки на Радо, Божидар осъзнава, че със своето изобретение JEDI  може да достигне и да помогне и на много други хора в подобно положение.
За да знаем какво е времето във всеки един момент, Meteo.Rocks - Стоян Георгиев, Симеон Найденов и Димитър Митев - разработват собствени метео станции, които далеч надминават конвенционалните методи за следене и прогнозиране на времето. Тяхната цел е скоро да има мрежа от интелигентни метео станции с ясни и верни прогнози.

Няма коментари:

Публикуване на коментар