Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Dynamo Software с нов изпълнителен директор - Ханк Боунър, който е лидер във FinTech индустрията и ветеран в процесите по сливания и придобивания



Назначаването на Ханк Боунър за изпълнителен директор е първият голям ход на компанията след обявяването на инвестиционния си партньор Francisco Partners през изминалата година. Основателят на Dynamo, Красен Драганов, обяви, че ще насочи всичките си усилия върху продуктовата иновация на платформата Dynamo ™.
Боунър има повече от двадесет години опит в инвестирането и трансакциите на развиващи се пазари, включително на финансови и софтуерни технологии. Преди да се присъедини към екипа на Dynamo Software е бил президент и главен оперативен директор на CentralBOS, водещо облачно ERP решение. В портфолиото му влизат и позиции в компании като Global Payments Inc., която е и една от водещите световни компании за разплащания. Отговарял е и за управлението на електронната търговия на компанията по целия свят, както и за интегрирането на различни методи за продаване. В Global Payments е ръководил и международните сливания и придобивания на компанията, които днес са в нейната основа на интегрирани плащания и електронна търговия.
„Страстта, с която Ханк обслужва клиентите и забележителният му опит в частния капитал и  FinTech индустрията го правят идеален за Dynamo. Той е точният човек, който да ръководи компанията в следващия й етап на растеж. Като такъв, той ще се съсредоточи върху разрешаване на предизвикателствата, които индустрията поставя, чрез проектиране и разработване на продукти“, коментира Драганов -  член на борда на директорите и главен продуктов директор.
 „Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Dynamo в такъв момент на растеж. Красен Драганов е създал иновативна компания с изключителен екип и успешно бъдеще. Със силната подкрепа на Francisco Partners можем да продължим лидерската позиция на Dynamo в глобалния алтернативен пазар на софтуер за управление на активи“, сподели  Боунър, който преди да достигне до тези позиции прекарва повече от петнадесет години водейки сделки като инвеститор в технологични компании, смесени фондове и инвестиционно банкиране. През кариерата си е управлявал трансакции на обща стойност от над двадесет милиарда долара, развивайки добър нюх за възможностите и предизвикателствата в алтернативната инвестиционна индустрия. Бил е управляващ директор в H.I.G. Capital LLC и senior leader в групата за частен капитал към Goldman, Sachs & Co., където е ръководил технологичната група, бил е и член на Инвестиционния комитет и е ръководил преки, фондови и второстепенни инвестиции. Боунър започва своята кариера в инвестиционното банкиране с Goldman Sachs, която е тясно фокусирана върху секторите FinTech и High-Tech.
„Изключително радостни сме, че Ханк ще е нашият нов изпълнителен директор. Неговият опит като бизнес лидер, съчетан с познанията му като инвеститор, ще му помогнат да разбере от какъв тип софтуерни решения се нуждаят клиентите на Dynamo, за да ръководят своите бизнеси. Убедени сме, че Ханк може да помогне на компанията да надхвърли очакванията на нашите 450 клиенти, които всекидневно ползват платформата Dynamo ™.“, коментира Питър Кристодуло, член на борда на директорите на Dynamo и партньор във Francisco Partners.

Няма коментари:

Публикуване на коментар