Translate

понеделник, 19 юни 2017 г.

Безплатни консултации с детски хирург от чужбина



Доц. д-р Шафак Карачай от високотехнологичната болница „Лив Хоспитал“ в Турция ще гостува у нас. Лекарят с дефицитната за страната ни специалност детска хирургия ще консултира безплатно пациенти от България. Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Доц. Карачай има значителен опит в хирургичното отстраняване на тумори при деца, както и в операции в областта на детската урология, хранопровода, вродени заболявания и малформации. Носител е на редица награди и участва в обучението на медици в Турция при травми и реанимация. Твърди, че прилагането на минимално инвазивни хирургични методи е особено важно в детска възраст, с оглед както на физическото, така и на психическото състояние на малките пациенти. Затова си служи в работата си със съвременни лапароскопски, торакоскопски и ендоскопски техники, с които белезите се свеждат до минимум, рискът от инфекции намалява и децата се връщат към обичайния си начин на живот значително по-бързо.
С развитието на медицината и усъвършенстването на ултразвуковите апарати стана възможно много вродени заболявания да се откриват още по време на бременността. Така детските хирурзи съвместно с неонатолози, акушер-гинекологи и специалисти по майчина фетална медицина имат възможност да планират своевременно възможните коригиращи оперативни процедури и да ги приложат на възможно най-ранен етап. Именно това е една от силните страни на доц. Шафак Карачай – операции при най-малките пациенти в самото начало на живота им.
Доц. д-р Шафак Карачай ще бъде на разположение за безплатни консултации в София на 20 юни. Необходимо е предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар