Translate

понеделник, 19 юни 2017 г.

68% от българите признават, че биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма



Всеки четвърти българин не е доволен от тялото си. Страхът от напълняване е проблем за ¾ от жените и за над половината от мъжете в страната. Близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и като цяло искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е 17%, сочат данни от проучване на Алфа Рисърч, проведено миналия месец сред градското население в България.
Най-популярните начина за справяне с излишните килограми са: спазването на специален хранителен режим, увеличената физическа активност и засиленият прием на вода.
76% от анкетираните смятат, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, а жените - 2,1 литра. СЗО препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените.За сравнение, през студените месеци консумацията на вода е почти наполовина по-малка.
Експерти твърдят, че можем да свалим няколко килограма само като заменим всички останали напитки – алкохолни, безалкохолни или подсладени – с вода. Тя е чист, натурален продукт и не съдържа калории. Освен това, водата пречиства организма, съдейства за освобождаването от всичко излишно и разгражда мазнините по естествен начин.
Препоръчително е да пием по чаша вода 15-30 минути преди хранене и 1-1,5 часа след това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар