Translate

вторник, 17 януари 2017 г.

Sanofi и Boehringer Ingelheim потвърждават размяната на бизнеси. Двете компании ще станат глобални лидери в два различни сектора на фармацевтичния пазар




Sanofi и Boehringer Ingelheim потвърдиха, че стратегическата сделка, сключена през юни 2016 г., която се състои в размяна на бизнеса на Sanofi с ветеринарни лекарствени продукти (Merial) с бизнеса на  Boehringer Ingelheime за лекарствени продукти без лекарско предписание (CHC), е приключила успешно в повечето пазари в началото на януари 2017 г.
Приключването на придобиването на Merial в Мексико и размяната на Merial  и СНС бизнесите в Индия бяха забавени, в очакване на получаването на някои регулаторни одобрения.
През последните месеци Sanofi и Boehringer Ingelheim внимателно подготвят интеграцията на бизнесите и служителите още от първия ден под новото ръководство. В интерес на всички клиенти и с цел осигуряване на приемствеността на бизнеса, и двете компании смятат за приоритет да постигнат гладко протичане на интегрирането на прехвърлените бизнеси.
Ален Мейн, Изпълнителен вицепрезидент за продукти без лекарско предписание и член на Изпълнителния комитет на Sanofi, ще осигури продължаващото развитие на бизнеса на Sanofi с продукти без лекарско предписание, в това число и СНС марките на Boehringer Ingelheim според предначертания план. Бизнес звеното за ветеринарни лекарствени продукти на Boehringer Ingelheim ще се ръководи от д-р Йоахим Хазенмайер, който остава като член на Борда на директорите на Boehringer Ingelheim.
Д-р Оливие Брандикур, Главен изпълнителен директор на Sanofi, изтъква:
„С успешното приключване на размяната на бизнеси с  Boehringer Ingelheim, Sanofi изгражда
силно и иновативно глобално СНС бизнес звено. Интеграцията на високо специализирания СНС екип на Boehringer Ingelheim и на неговите вече утвърдени продукти ни позволява да засилим позициите си в основните стратегически категории на обещаващия пазар с продукти без лекарско предписание. Наистина, този пазар отговаря на растящите очаквания на потребителите да упражняват по-голям контрол върху собственото си здраве и благосъстояние”.
Председателят на Борда на директорите на Boehringer Ingelheim – Хубертус фон Баумбах,
каза:
„Това важно постижение е резултат от взаимоизгодното споразумение, осъществено в духа на една обща визия. Водени от желанието да задоволяват нуждите на клиентите и подпомагани от ценността на нашето портфолио от иновативни продукти, обединените сили на двете компании ще подобрят конкурентноспособността на Boehringer Ingelheim в бизнес сегмента на ветеринарни лекарствени продукти, който е от толкова голямо стратегическо значение за нас. Ние сме щастливи да приветстваме служителите на Merial в нашия екип.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар