В
контраст със снежната белота на зимата, изобилието от цветове и шарки при моделите
очила за 2017-та година е огромно! Те никога не са били толкова цветни, колкото
са сега, въпреки че модата при очилата и най-вече цветовете, следват световните
тенденции при дрехите.
Във
фокуса на модното внимание попадат функционалните дизайнерски очила на KWIAT с допълнителен клип-он в различни цветове – черно,
сребристо и златно. Този метален и много фин клип-он се слага като дизайнерско
допълнение в горната част на диоптричните очила и с него един модел на практика
може да има два и повече различни варианта. Стилно и практично решение, което
дава възможност за различни интересни модни комбинации.
Иновативният
дизайн е специална разработка на KWIAT, с
която очилата стават по-интересни, забележими и уникални. Такъв модел се прави
за първи път и за момента единствено българската марка очила го предлага в
серията от колекция KWIAT Exclusive 2017.
Нещо
което, вероятно малко хора знаят, е че „качествените диоптрични стъкла имат UV
защита, равносилна на тази при слънчевите, така че те защитават равностойно
очите“, обяснява като специалист в оптичния бранш, управителят на българската
марка очила KWIAT – г-н Павел Цветков. Въпреки
че вредните UV лъчи се асоциират предимно с
лятото, те са еднакви, както през
топлите месеци, така и през студените. Зимата обаче слънцето е по-ниско, независимо
дали шофираме или ходим и навлиза по-директно в очите. Снегът отразява
светлината по-силно, отколкото морето, когато сме на брега, затова се чувстваме
по-некомфортно, когато светлината ни заслепява през зимата. Ако сме свикнали с
облачното време в продължение на няколко дни, в студените месеци, когато
слънцето изведнъж блесне по-силно, очите ни са много по-чувствителни. Да не
забравяме също, че когато очите се присвиват повече, около тях се появяват
малките, но нежелани бръчки. Освен от светлината, очилата могат да предпазят
очите ни и от по-силния и студен вятър. Предвид тези неща, е добре да имаме на
разположение слънчеви очила и през зимата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар