Translate

сряда, 16 ноември 2016 г.

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти


Класирането им е по успех.Младежи са без един или двама родители. Подкрепата, за да продължат образованието си е не само защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения и са мотивирани и целеустремени. 
Стипендиантите на „Готови за успех” тази година са 113, сред тях са 14 бъдещи лекари, 4 бъдещи юристи, 7 икономисти, 2 журналисти, 4 специалисти по биотехнологии, 5 компютърни специалисти, 4 учители, художничка, археолог.... 
Дарители на програмата връчиха стипендиите на момичета и момчета от цяла България на специална церемония.
"Искам се обърна към стипендиантите - вие сте! На вас принадлежи бъдещето, за да
оправите нещата. А на дарителите искам да кажа - ние сме! Наша е отговорността да правим нещата по най-добрия възможен начин. Защото вярвам, че когато всеки прави това, за което отговаря и когато отговорността е значима част от нашия живот, нещата вървят по-добре”, каза Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause.
"Успехът се постига с талант, но и с много с труд. Пожелавам ви да използвате разумно тези стипендии, за да направите най-доброто с таланта си”, подчерта Деница Сачева, зам.- министър на труда и социалната политика. Успех им пожела и Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България.
Тази година още 6 компании се присъединиха към каузата Готови за успех - Бер-Хелла Термоконтрол, Инвестбанк, Фърст онлайн солюшънс, Фератум, Телъс Интернешънъл Юръп и Глобъл Груп. Неотдавна аз самият бях стипендиант на тази програма, чест е за мен тази вечер да съм в редиците на дарителите, обърна се към гостите Янко Димитров от Бер-Хелла Термоконтрол. За да си успял, трябва да положиш и много труд - талантът не е достатъчен. Не забравяйте този момент, пазете го в себе си и ви пожелавам един ден да застанете в редиците на тези, които могат да даряват, каза Филип Угринов, вицепрезидент на Телъс Интернешънъл Юръп.
Дарители на "Готови за успех" през 2016/2017 са още Контур Глобал Марица Изток 3, еКомера, Амжен, Интраком, ПиПиДи, Вега Медикал, Представителството на Световната банка в България, Акта Верба, Данекс 2002, Холдинг Загора. Каузата подкрепят и стотици служители в различни компании, които даряват всеки месец определена от тях сума от заплатата си. Стипендиантската програма за отличници без родители започна първо като кауза за дарителите по ведомост в Мобилтел, в далечната 2003. От 2006 година инициативата вече се казва Готови за успех и със сътрудничеството на Фондация СИРАК се превърна в стипендиантската програма, която познаваме днес. За 11 години заедно сме осигурили повече от 1140 стипендии на обща стойност над 1,7 млн. лв.
Можете да подкрепите инициативата с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777 или с онлайн дарение в Платформата.бг



Няма коментари:

Публикуване на коментар