Translate

сряда, 16 ноември 2016 г.

Световната телевизионна премиера на „МАРС“ достигна до 171 държави на 45 езика



През ноември и декември епичната поредица „МАРС“ на National Geographic ще изпрати зрителите по-далече от всякога, като разкаже за вълнуващия план за колонизирането на Червената планета през 2033 г. 
 

Качественият филмов сценарий, впечатляващите визуални ефекти и изключителната документалистика държат публиката в напрежение от първия до последния епизод.
Изпълнителните продуценти Рон Хауърд и Брайън Грейзър лично избират мексиканския визионер Еверардо Гут („Days of Grace”) да режисира филмовите сцени, заснети по-рано тази година в Будапеща и Мароко.
Действието в „Марс“, чиято премиера се състоя на 13-и ноември по National Geographic, се развива както в бъдещето, така и в наши дни. Световното телевизионно събитие съчетава в себе си елементи на игрално футуристично кино и документалистика под формата на интервюта с най-големите умове на съвременната наука. Те ще разкрият на зрителите как напредва развитието на космическите технологии, които ще позволят реализирането на първата успешна мисия до Марс. 
Годината е 2033-та и първата мисия с екипаж до Марс е на път да се превърне в реалност. Докато часовникът отброява последните 90 секунди до кацането, екипът астронавти на борда изживява последни мъчителни мигове преди да спусне совалката „Дедал“ на Червената планета. Те са свръх обучени и разполагат с най-доброто оборудване, но въпреки това ще трябва да се въоръжат и със сили отвъд човешките, за да завършат започнатото и да поставят началото на първата човешка колония на Марс.
Защо Марс? Марс предизвиква въображението ни по-силно от всички останали небесни тела в Слънчевата система. Големите умове в космическата наука се надпреварват да прогнозират не дали, а кога човешки крак ще стъпи на Червената планета.
Телевизионната поредица от шест епизода разказва вдъхновяваща история, преплетена с убедителна актьорска игра. Сюжетът е фокусиран върху първата мисия с екипаж до Марс с космическия кораб „Дедал“ през 2033 г. Тя се осъществява от внимателно подбран, висококвалифициран международен екип от астронавти. Те пътуват към Марс, за да поставят началото на нова ера в междупланетарната наука. Членовете на екипажа, избрани в тази историческа мисия, са най-добрите в своята област и опитът на всеки един е ключов за успеха на мисията.
Командир Бен Сойър (в ролята Бен Котън) е командващ мисията и системен инженер. Той е харизматичен лидер и опитен американски астронавт, летял много както за НАСА, така и за частни космически компании. Завършил е Масачузетския технологичен институт и е изключително отдаден на делото си човек. Мисията до Марс е връх в кариерата му и всичко, на което се е посветил.
Корейско-американският пилот Хана Сънг (в ролята Джайхей) е пилот и софтуерен инженер. Тя прекарва детството си в постоянно местене от една отдалечена американска база в друга, докато родителите й получават нови назначения. Това я превръща едновременно в човек, който копнее за стабилност и такъв, който може да направи свой дом на което и да е място. Тя и близначката й Джун мечтаят да пътуват в космоса още от деца, а сега това е реалност и тя е втори командир на мисията до Марс, в резултат на отдадена и последователна кариера.
Испанският хидробиолог и геохимик Хавиер Делгадо (в ролята Алберто Аман) е отговорен за установяването и поддържането на един от най-важните и ценни ресурси за новото селище – водата. Като запален голф играч, той е естествено социален и, въпреки че е твърд характер, по някакъв начин изолацията на Марс ще се окаже по-трудно предизвикателство за него, отколкото за много други членове на екипажа.
Френският физик и биохимик Амели Дюран (в ролята Клементин Пойдатз) е медик и най-съпричастния и социално умел член на екипажа. Това са безценни качества в среда на силен психологически стрес, с който астронавтите ще трябва да се справят.
Нигерийският инженер-механик и специалист по роботика Робърт Фуко (в ролята Сами Ротиби) е син на висш бюрократ и френски дипломат. Той демонстрира изключителна интелигентност от най-ранна възраст. Следват отлични академични резултати в няколко топ университета и скорошна докторска степен от Станфорд. Въпреки че е силно отдаден на мисията до Марс, понякога се впряга твърде много.
Руският екзобиолог и геолог Марта Кеймън (в ролята Анамариа Маринка) като млада става свидетел на сблъсъка на метеора в Челябинск през 2013 г. и това събитие я вдъхновява да се фокусира над своята докторантура, посветена на търсенето на следи от живот в марсианските метеорити. Като прагматик и реалист в живота, уравновесеният й характер ще бъде безценен на Марс.
Екипажът на „Дедал“ е подпомаган и от екип на Мars Mission Corporation на Земята, в Лондон. Той включва сестрата-близначка на Хана, Йон Сънг (в ролята отново е певицата Джайхей) и изпълнителния директор Ед Гран (в ролята Оливие Мартинез). Веднъж кацнали на Марс и създали база за операции, астронавтите преминават във втора фаза на проекта с британския ядрен физик Лесли Ричардсън (в ролята Косима Шоу) и съпруга й, световноизвестният експериментатор ботаник д-р Пол Ричардсън (в ролята Джон Лайт).
Освен че ни показва една художествена интерпретация на възможна бъдеща реалност, „Марс“ представя и позициите на водещи учени, които в момента работят по това мисията до Червената планета да се осъществи в действителност, не само на екрана. Поредицата събира брилянтни световни умове, сред които Чарлс Болдън, Директор на НАСА и бивш астронавт, Джим Грийн, директор планетарни науки в НАСА, Питър Диамандис, авиационен инженер, създател и председател на X-Prize, съосновател и съпредседател на Planetary Resources, Нийл Деграс Тайсън, астрофизик, директор на планетариума Хейдън Илон Мъск, изпълнителен директор на SpaceX и на Tesla Motors, както и председател на SolarCity, Джеймс Ловел, бивш астронавт на НАСА, капитан на Аполо 13, Робърт Зубрин, президент на The Mars Society; президент на Pioneer Astronautics, Стивън Петранек, писател, “How We’ll Live on Mars” („Как ще живеем на Марс“) и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар