Translate

събота, 1 октомври 2016 г.

ИКЕА работи по въвеждането на колекция Smart Lighting



включваща LED крушки, осветителни панели и врати. Колекцията ще даде възможност на
хората лесно да настроят светлината в дома си – от топла до студена. С новата колекция ИКЕА иска да направи живота у дома по-добър.
Изследване на ИКЕА показва, че има голяма разлика между студената и топлата светлина. Първата е по-подходяща за учене, докато втората ни позволява да отпочинем по-добре.
Колекцията ще включва LED крушки и дистанционно TRÅDFRI, осветителни панели FLOALT и врати SURTE и JORMLIEN за шкафове BESTÅ и за кухненски шкафове METOD. Излишното окабеляване ще бъде избегнато с безжично зареждане. Всичко, което ще трябва да се направи, е обикновената крушка да се замени с LED крушка TRÅDFRI. Тя ще бъде приложима за всяка лампа със стандартна фасунга, дори при по-стари осветителни тела, понеже технологията за регулиране на осветеността е интегрирана в самата крушка. Дистанционното управление TRÅDFRI ще управлява до 10 източника на светлина едновременно.
Преди идването на Smart Lighting у нас, ИКЕА стартира кампанията - Виж дома в
по-добра светлина, чиято цел е да помогне на хората да постигнат по-добър живот у дома, живеейки по-здравословно и спестявайки разходи за енергия и природни ресурси. На фокус през октомври в магазин ИКЕА ще бъдат полилеите ÄLVSBYN и IKEA PS и настолната лампа LAMPAN, съчетаващи в себе си едновременно дизайн, функционалност и изгодна цена.
“Съществуващите технологии се възприемат като твърде скъпи и сложни. С тази мисъл се заехме да направим комплекта за контрол на осветеността TRÅDFRI, лесен за употреба и на достъпна цена,” заявява Бьорн Блок, Бизнес лидер в IKEA Home Smart.
Въвеждането на новата технологията е първата стъпка, свързана със смарт осветлението и втората, свързана с програмата IKEA Home Smart, която стартира с представянето на продуктите за безжично зареждане на мобилни телефони миналата година. В близките години компанията ще предложи още нови смарт решения за дома. Според изследването Strategy Analytics 2014, около 100 милиона обмислят въвеждането им в своите домове. През 2020 година тази цифра се очаква да се удвои.
Новата Smart Lighting колекция ще бъде пилотно представена на 4 пазара: Швеция, Чешката Република, Италия и Белгия. България и останалите пазари в Европа, като и Северна Америка, ще въведат Smart Lighting продуктите през 2017 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар