Translate

вторник, 27 септември 2016 г.

Календара на Lavazza за 2017 г. „Ние сме това, което живеем” беше официално представен


по време на единадесетата година на международното събитие за вино и храна (Terra
Madre Salone del Gusto 2016 в Торино), което се провежда на всеки две години и отбелязва двадесетата годишнина от сътрудничеството между Lavazza и Slow Food.
Календарът, с автор френския фотограф Denis Rouvre, е третата част на проекта на Lavazza “Защитниците на Земята”. Създаден в сътрудничество със Slow Food, календарът чества азиатските защитници на земята и тяхната симбиозата с околната среда. Всяко лице е заснето на фона на пейзаж, така че това, което се откроява в снимките на Denis Rouvre е невероятно наслагване на характеристиките на човека и тези на природата, растенията и културите.
Магията на „географията на лицата” играе ключова роля в календара на Lavazza
за 2017 г.
Календарът за 2017 г. на Lavazza „Ние сме това, което живеем” се състои от 12 групи от снимки, показани една до друга. От едната страна е лицето на мъж или жена, изобразено в своята същност и естественост. От друга страна е място, пейзаж, който представлява средата, в която хората живеят и природата, в която работят. В снимките на Rouvre двете половини – хората и природата, сякаш се припокриват и оформят взаимно – всеки портрет е и пейзаж и всеки пейзаж завършва като портрет.
„Ние сме това, което живеем. В центъра на календара на Lavazza за 2017 г. е физическата връзка, симбиозата между хората и тяхната околна среда. Едното не може да се развива без другото. И двете са обвързани толкова дълбоко, че споделят удовлетворения, страдание, лошо време, пот. В тази трета част на проекта „Защитниците на Земята”, заедно със Slow Food и фотографа Denis Rouvre, отидохме в Азия. Тук природата експлодира в жизнерадост и това, което се вижда ясно, са взаимоотношенията на защита и запазване, между земеделските производители, животновъдите и околната среда. Това е един голям урок за всички нас, но най-вече покана да уважаваме и да се грижим за земята, да я „живеем” и да се научим да я обичаме.”, коментира Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza.



Няма коментари:

Публикуване на коментар