Translate

сряда, 14 октомври 2015 г.

Дългоочакваният бирен фестивал на Стара Загора се завърна с богата програма



Beerфестът, след 7 години прекъсване, се проведе в Стара Загора, в периода 2-11 октомври, парк „5-и октомври“ (Градската градина).
Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора посрещна жителите и гостите на града с думите: „Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата  – мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка.“
Той разказа за 113-годишната традиция в пивоварството на Стара Загора, като сподели, че цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“ АД, а съвместно сътрудничество е пример не просто за добрите отношения между местна власт и инвеститори, а за приятелство.
Думите му бяха потвърдени и от изпълнителния директор на Загорка АД, г-н Николай Младенов, който обяви, че възстановяването на фестивала е начинание, с което компанията се ангажира дългосрочно и с много желание.
На сцената на Beerфестът се качиха Анна Пешева и Brave Band, Б.Т.Р, Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и Ogi 23.
Любителите на бирата чуха още и най-добрите местни изпълнители, както и едни от най-ярките и обичани музикални звезди на България - NaNa & TheGanG, група Авангард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов и специалните концерти на Southwick, Уикеда, Млък!, JEREMY? и Svetlio and the Legends.
Посетителите освен на качествена музика се насладиха и в специално обособените кътове на любимите бирени марки – Загорка, Ариана, Amstel и Heineken, а от многото забавни игри и информативни активности научиха любопитни факти за любимото си пиво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар