Translate

петък, 10 юли 2015 г.

България е с най-много болни в Европа. Но същевременно сме в челните позиции по брой на болници в свята т.е. много болници - лошо здраве



"България има най-лошите здравни показатели, т.е. на всеки един от нас и като нация в цяла
Европа. Имаме най-много болни от цяла Европа и сме четвърти или пети по брой на болници в целия свят т.е. много болници - лошо здраве", коментира здравният министър д-р Петър Москов, във Варна.
Затова по думите му болниците трябва да бъдат „определено количество, което гарантира достатъчност”. Според закона НЗОК вече ще може да избира кои болници да финансира, като взема под внимание и мнението на пациентите.
„Мнението на пациентите ще бъде част от критериите, по които ще се гарантира, че здравните кадри, които работят пълноценно, ще бъдат достатъчно възнаградени. Мнението на пациента досега никога и по никакъв начин не е било част от причините, заради които някой получава или не получава пари. Много говорим какво ще се случи с тази или онази болница. За мен е изключително важно какво ще се случи с всеки един пациент, без значение в кое здравно заведение се намира. Например, ако пациентът в Тутракан е доволен от болницата си, тя ще просперира“, каза министърът.
Д-р Москов съобщи, че МЗ ще отпусне 200 000 лева на "Света Анна" за закупуване на апаратура за спешното й отделение,  което предстои да бъде ремонтирано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар