понеделник, 6 юли 2015 г.

В София започва изграждането на първия нискотарифен хотел от морски контейнериПъстроцветната сграда ще разполага със 100 стаи и ще бъде най-високата постройка от този тип в Европа, съобщава Нова тв.
Амбициозният проект на българските архитекти е да използват изключителната устойчивост на контейнерите, използвани за превоз на стоки от Китай към Европа, за евтини студентски общежития, социални домове за възрастни хора, бунгала, базари и офис сгради.
Апартаментите могат да бъдат двустайни или тристайни, да се реорганизират лесно, с осигурен достъп за инвалиди. Сградите ще бъдат изключително енергийно ефективни, като разликата в сметката за ток за апартамент със същите размери и условия като стандартния, ще е повече от двойно по-ниска. Сред много други предимства е пожарната безопасност и малкото средства, нужни за поддръжка.
Иновативният проект на българите за изграждане на сгради от морски контейнери достигна и до Румъния. Те бяха поканени да представят своята концепция по време на пролетното издание на експо за недвижими имоти в Букурещ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар