Translate

вторник, 29 юли 2014 г.

Технологии на ESET ще гарантират сигурен достъп до информацията на клиентите на Cyberoam Technologies




 Лидерът в проактивната информационна сигурност ESET сключи партньорство със Cyberoam, водеща компания в областта на защитата на мрежова инфраструктура



Партньорството ще позволи на Cyberoam да интегрира в продуктите си ESET Secure Authentication – мобилно решение, което позволява двустепенна оторизация на потребителите при отдалечен достъп до фирмените ресурси. В основата на ESET Secure Authentication е двустепенната защита. Тя разчита на обичайно използваните потребителско име и парола, които обаче трябва да бъдат потвърдени с еднократна парола, генерирана от мобилното решение. Този допълнителен слой защита гарантира неприкосновеността както на потребителските, така и на бизнес мрежите.

Мобилното решение е предназначено за потребителите, които имат достъп до VPN и OWA (Outlook Web App) на компаниите си, както и за други системи на Microsoft като Dynamics и Sharepoint. Платформата на ESET може да бъде интегрирана както в съществуващата система за идентификация като активна директория, така използват RADIUS-базираните услуги на решението за сигурност.

„За нас е удоволствие да си партнираме с ESET. Приложението ESET Secure Authentication не само осигурява допълнително ниво на защита на клиентите ни при дистанционен достъп до мрежите им, но е и лесно за инсталиране и употреба. Още една огромна полза за клиентите ни е фактът, че ESET Secure Authentication ще бъде достъпен и на мобилни телефони, които не поддържат приложения чрез SMS или чрез предварително инсталиран софтуер на устройствата,“ коментира Аджай Навани.

„Около 90% от компаниите в САЩ са ставали жертва на пробив в сигурността и източване на данни през последните 12 месеца1, а 76% от пробивите са осъществени благодарение на слаби пароли. Напълно нормално е все повече бизнеси да търсят решение на този проблем,“ коментира Игнасио Спамбато, търговски и маркетинг директор на ESET. „Нашата технология залага на двустепенни еднократни пароли, което е повече от добър вариант за сигурен дистанционен достъп до корпоративните данни за бизнеса ви. За нас е удоволствие да си партнираме със Cyberoam Technologies,“ добавя още той.

В България ESET и Cyberoam са представлявани от Centio.

„Тази стъпка е логичен ход на двете компании, които работят в една и съща посока – гарантирането на сигурността на данните на клиентите си. ESET Secure Authentication е решение, което тепърва набира популярност в България, но българския бизнес, както и всеки друг, трябва да обърне внимание на защитата на информацията си при отдалечен достъп до нея, дори и от страна на служителите си,“ коментира Спас Иванов, търговски директор на Centio.

Няма коментари:

Публикуване на коментар