Translate

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Европейски център по мануална медицина - в Александровска болница в София



Идеята за него е на президента на Европейското научно дружество по мануална медицина (ESSOMM) д-р Херман Лохер, който е и председател на комисията за изработването на стандартите за тази нова специалност в Европейския съюз.
В Клиниката по неврология има отлични условия за такъв референтен център, убеден е д-р Херман Лохер. В него освен български ще се обучават и медици от страни на ЕС. Преди броени дни в страната ни се проведе ХI научно-практическа конференция на Българското дружество по мануална медицина на вертеброгенните заболявания.
Занапред лекарите от няколко специалности ще минават специален курс на обучение по новата специалност мануална медицина, която вече се практикува в Европа. Обучението им ще бъде 300 часа. След изготвянето на евростандартите по мануална медицина  те ще трябва да бъдат спазвани от всички лекари, които предписват мануална терапия на пациентите си.
Чрез нея се лекуват доброкачествените механични нарушения на ставите и гръбнака. Това се отнася за доказани с изследвания дископатии, лумбаго, радикулити, някои типове главоболие, дискови хернии, както и болки в шията, гърба, кръста, които изследванията са показали, че не са противопоказани за това лечение.

В."Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар