Translate

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Здравният министър д-р Таня Андреева: Иновациите ще подобрят здравния статус на всеки гражданин



Първото издание на форум „Иновации в здравеопазването”, организиран от b2b Media съвместно с МЗ представи практични иновативни решения в сферата на мениджмънта и технологиите.
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева представи накратко рамките на държавната стратегия за развитие на сектор "Здравеопазване" и в частност електронното здравеопазване като иновация и акцент в здравната политика. За нея проектът БаЗИС е този, върху който трябва да стъпи електронното здравеопазване и всички работещи компоненти и информационни системи да се включат в него. Министър Андреева даде за пример Естония, като държава с добър опит в тази сфера, където злоупотребите с източване на здравни фондове са сведени почти до нула, благодарение на работещите интегрирани информационни системи „Подобряване на здравеопазването е ангажимент, от който няма да отстъпя” заяви д-р Андреева.
Тя посочи, че в следващия програмен период на ЕС се очаква половин милиард евро за здравеопазване. Част от парите ще бъдат предназначени и за финансиране иновации в този сектор.
Конференцията постави акцент и върху развитието на иновативните и устойчиви технологии в сферата на здравеопазването и прилагането им в България. За да демонстрират най – новите тенденции в здравния сектор, презентации направиха Fujitsu ( като специален гост от Турция бе Тахир Дюлгай, Biometry and Security Business Development Manager ), Ресбиомед и Биокомпоненти.
Партньори на първото издание на „Healthcare Innovation Forum” са: МЗ, Fujitsu, Resbiomed-Vissum Sofia Eye Clinic, Orange Fitness,2b Magazine, БТА, Bulgaria On Air, DarikFinance.bg, Econ.bg, Inews.bg, Framar.bg, Zdrave.net, b2bnews.bg, biolife.bg, burgaski-reporter.com, БТПП, BBLF.

Няма коментари:

Публикуване на коментар