Translate

събота, 26 октомври 2013 г.

За първи път у нас стартира изложба, посветена на болката


Картините ще бъдат изложени в Националната кардиологична болница до 28 октомври 2013 г., след което ще бъдат поместени на територията на Специализираната болница за активно лечение по онкология в София



 
В Национална кардиологична болница се откри първата по рода си изложба, посветена на болката. Тя е поместена при регистратурата на здравното заведение и се състои от 15 картини. Те са нарисувани от пациенти изпитващи хронична болка, които в своите творби са дали израз на това как виждат и чувстват болката и как тя влияе на качеството им на живот.

Целта на тази инициатива е да бъде поставен акцент върху един често неглижиран проблем – проблемът за хроничната болка, нейното въздействие върху начина на живот и възможностите за контрола и елиминирането й.

Картините ще бъдат изложени в Националната кардиологична болница до 28 октомври 2013 г., след което ще бъдат поместени на територията на Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Всеки, който желае да види творбите, ще има възможност да го направи до 8 ноември 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар