Translate

понеделник, 9 юли 2012 г.

Динята укрепва именната система


С идване на лятото настъпва и рая за тялото ни, тъй като пресните и вкусните плодове и зеленчуци не само пречистваме организма си, но и успешно редуцираме килцата в повече от преди.
Един от тези особено вкусни и полезни плодове е динята, която не съдържа нито мазнини нито холестерол, но за сметка на това има високо съдържание на фибри и вода. Целулозата пък активизира обмяната и подпомага прочистването на организма от отпадни продукти и токсини. Динята е на едно от първите места е сред плодовете и зеленчуците по съдържание на желязо. Магнезият в нея пък ни помага да се преборим със стреса.
В чаша нарязана диня има само 46 калории, което я прави идеална за всяка диета, защото съдържа фруктоза, а не обикновена захар, която се разгражда и усвоява значително по-лесно и бързо. Богата е и на ликопен, мощен антиоксидант, който според редица проучвания, редуцира риска от сърдечни заболявания и някои видове рак.
Освен това динята повишава либидото, откриха учени от университета в Тексас.. Данните от тяхното проучване показват, че динята има съставки, които имат виагра-ефект върху кръвоносните съдове. Динята разширява кръвоносните съдове, благодарение на веществото цитрулин, което значително подобрява работата на сърцето и кръвоносната система и укрепва имунната система.
Плодът съдържа още амино киселина L-цитрулин, L-аргинин, които намаляват кръвното налягане. Бета-каротинът в него поддържа зрението ви в отлично състояние.
Червеният плод е страхотен източник на калий и важни витамини и минерали, които поддържат имунната система във форма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар