Translate

вторник, 3 април 2012 г.

Шуслеровата терапия трябва да стане част от аптечката на всяко домакинство


На специална среща проф. Кулкарни запозна представителите на различни медии с индийската традиция, наука и изкуство за създаване на здрави деца. Възрастните формират децата, а те създават родителите, а идеалната възраст на жената за зачеване е около 25 години и жените грешат, като отлагат забременяването, заради кариера, финансови причини или други причини, каза той.
Според Аюрведа древната, традиционнна индийска медицина, главната причина за стерилитет е стресът, който предизвиква множество проблеми на метаболитно ниво. Като други причини за безплодие той посочи консумацията в големи количества на мазни и пикантни храни, алкохолът, цигарите, нощният живот, безсънието и умственото изтощение, които пък са „бич” най-вече за сперматозоидите. По думите му сексът за удоволствие и секса за зачеване на дете са две съвсем различни неща.
Ето защо когато двойката иска дете тя трябва да се подложи на програма за очистване и подмладяване на тялото. И двамата партньори е наложително поне минимум 6 месеца да се опитват да живеят без стрес, да спят поне 9 часа на денонощие и да променят хранителният си режим, като се хранят балансирано, с домашна храна, приготвена с радост и избягват месото, защото то е пълно с хормони, които нарушават баланса в човешкото тяло. Има и специален прием на определени билки, както и специален процес на очистване на организма – панчакарма, плюс йога и медитация.
Панчакармата е методика от 5 стъпки полезни и при всички заболявания, която става все по-известна в света, за прочистване и извличане на токсините от тялото.
Мъжете е хубаво да приемат всеки ден шафран с топло мляко, тъй като шафранът има функцията да подобрява качеството на мъжката сперма.
Той със съжаление констатира, че съвременния мъж става все по-импотентен, качеството на спермата много сериозно се влошава и главната причина за това е лаптопа. Топлината, която той излъчва се отразява зле на тестисите, които не са на хладно, тъй като често лаптопа е върху скута. Нарушава се броя и качеството на сперматозоидите в този случай, както и при носене на много тесни дънки. Това са причини, които може лесно да бъдат отстранени продължи проф. Кулкарни, който подчерта, че според индийските схващания жената не трябва да е по-възрастна от мъжа, за да бъдат децата здрави физически и психически.
Според него зачеването не бива да става случайно, в несигурна и непозната обстановка, а веднага след като „покълне” животът майката трябва непрекъснато да се грижи и защитава умът на детето, тъй като всичко, което тя чете, слуша, вижда, преживява се отразява на плода. С други думи майката по време на бременност трябва да бъде изключително отговорна за състоянието на своето дете, защото то слуша, усеща емоции, истории, музика и ще има качествата, които често са били в нейните мисли и съзнание. Така например често преглъщаният гняв от бъдещата майка, в следствие униженията от страна на съпруга и, рефлектират върху емоционалното и физическо здраве в последстващите години от живота на детето, което може да развие алергии или други здравословни проблеми.
В тази връзка той препоръча бъдещите майки да консумират само топла, балансирана домашно приготвена храна от здрав ум с положително отношение към света, да не гледат екшъни, да не спят през деня, да избягват отрицателните натоварвания и емоции, да не приемат храна сготвена навън, да ядат редовно стафиди, листни зеленчуци, смокини, мляко, но не пастьоризирано, тъй като с него се внасят в организма синтетични хормони, които нарушават дисбалансът му, да избягват сънят по гръб или корем, да бъдат щедри към всички около себе си, ежедневно да се занимават с нещо благородно и красиво и да не подтискат естествените си пориви за уриниране и дефикация.
Хомеопатията и шуслеровата терапия са много важни в целия този процес на създаване на здрави деца.
Хомеопатията е холистична терапия, която приема ум и тяло като неделими части и може да се използва като основно или допълнително лечение в комбинация с традиционната медицина.
И хомеопатията и шуслеровата терапия разполагат с много добри решения по отношение на сутрешното гадене, балансиране на минералните вещества в човешкото тяло, задържането на вода при бременност в тялото и др. Поликистозните яйчници, нарушените хормонални цикли също се повлияват доста добре от хомеопатичното лечение. 
А шуслеровата терапия трябва да стане част от аптечката на всяко домакинство,
 каза в заключение проф. Кулкарни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар