Translate

вторник, 3 април 2012 г.

Проф. Кулкарни ще вземе участие във всички инициативи по време на Световна седмица на хомеопатията у нас

Той преподава не само в България, но и в Швейцария, Англия, Сингапур, Русия, Латвия и Израел. Автор е на пет учебника по хомеопатия и на бестселъра „ Езикът на тялото в хомеопатията”.
По думите му през 1948 г. в Индия хомеопатията е официално призната от правителството като самостоятелен лечебен метод равнопоставен на конвенционалната медицина. Практикуващите хомеопатия там надхвърлят 250 000, а всяка година се дипломират още 10 хил. лекари-хомеопати. В Индия има над 190 висши училища по хомеопатия като курса на обучение продължава 5 и половина години. Към всяко от тези училища има и хомеопатична болница. В 35 колежа от общо 155 в страната има програми за следдипломна квалификация. В 400 хомеопатични болници раждането се подпомага с хомеопатични средства, а към всяка болница има разкрити и хомеопатични отделения. Обичайна практика е лекарите, практикуващи конвенционална медицина, да си сътрудничат с медици хомеопати, подчерта проф. Кулкарни. Той допълни още, че в страната му се инвестират значителни средства в хомеопатични проучвания. Само за последните 3 години се работи над 30 големи изследователски проекта, които са под контрола на правителството и здравните власти, отделно от тях във финална фаза са 80 научни разработки.
Последните изследвания на агенция Ей Си Нилсен сочат, че на 62% от ползващите хомеопатия в Индия не им се е налагало да прибягват до други методи, а 82% от ползващите я няма въобще няма да опитат лечение с традиционните средства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар