Translate

понеделник, 19 септември 2011 г.

Лятото свърши, а перверзиите?


Като че ли тъкмо бяхме посвикнали с голотиите в жълтеещите вестници, и - ето ти нов бум на плът, фотографирана с най-големи подробности. Сякаш няма специални нудистки кътчета, където да си показваш голотиите, та повече никой да не си помисли за секс. Няколко дни по-късно - натрисат ни една певица в едър план (този път - поне хубава), също облечена само в няколко песъчинки. Тя отдавна е влязла в мокрите сънища на поне 95% от мъжката популация на България, защото я видяхме, заснета в едър план, разкрачена като на гинекологичен стол, та да й се види чак точката G. Изтипосаха в адамово облекло и телевизионен водещ, който бил готов да си размаха пред целокупния български народ и карантиите. Че дори им съобщава и размерите, сякаш някой се е засилил да му ги купува.
Подобно поведение в психиатрията е описано като ексхибиционизъм и навсякъде по света се преследва от закона. Виж, другата перверзия - воайорството (наблюдаването, „перде кириз”), е безобидна. По принцип съвременната сексология приема всякакви пози и сексуални практики като нормални, дори хомосексуализмът отдавна не се смята за перверзия (извращение), а за отклонение. Условието е обаче да не се прилага насилие, да не се причинява болка и/или унижение, да не се използва служебна или финансова зависимост. Всичко останало не е перверзия - стига да има взаимно съгласие и да се доставя взаимно удоволствие.
Извинете, знаем, че голотата харчи изданията, но всяко нещо трябва да си има мярката. На смесен (не нудистки!) плаж се ходи по бански. Една нация, чиито основни герои са Митьовците (Очите, Пищова, Крика), Ицо 100-те манекенки, Златките-плейметки и всички останали персони с безсмислен живот, една нация, чиито основни занимания и удоволствия са ексхибиционизмът и воайорството, както и меренето на членове, не може да роди нищо смислено.
Миналата зима организирахме славната 90-годишнина на проф. Станко Киров, основател (заедно с проф. Борислав Кръстев) на българската онкохирургия. Този човек без почивка оперира раково болни всеки Божи ден, вече над 65 години! Тържеството беше в Аулата на Националния онкологичен център в кв. “Дървеница”. Разпратих покани до всички български медии. Не дойде нито една... Тогавашният здравен министър  учудено ме попита защо не вижда журналисти. Отговорих му: „Ако им бях казал, че ще провеждаме конкурс Мис “Мокра фланелка” или ще покажем силикона в атрибута на някой популярен артист, нямаше да се разминем от камери.”
Това е положението. Идва есен и плажните голотии ще изчезнат, поне за няколко месеца, от нашите славни медии. Азис пак ще ни обяснява в захлас “Ах, как боли...”, плеймейтките ще споделят кубиците силикон, наблъскани в гърдите и устните им, ще ни показват интимните си прически и татуировки, папараците ще надничат под полите им. Весела България. И толкова лековата.
Д-р Тотко Найденов
В-к "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар