Translate

петък, 16 септември 2011 г.

УБ „Лозенец“ изпрати Памела на училище

Екип на болница „Лозенец“ пристигна в Кула и отпразнува днес първия учебен ден на Памела – детето с първата чернодробна трансплантация у нас.
През 2004 г. в УБ „Лозенец“ екипът на доц. д-р Спасов направи първата в България трансплантация на черен дроб. Животоспасяващата операция се извърши на 7-месечното бебе Памела. Трансплантацията беше с участието на проф. Масимо Малаго от Германия, а донор на детето стана бащата.
Днес 7-годишното момиченце е вече първокласничка. В родния й град Кула екипът, извършил трансплантацията, изпрати Памела до училищния праг.
„Много се радваме, че споделяме заедно с Памела първия й учебен ден. Детето е енергично и в отлично здраве. За тези 7 години Памела се превърна в част от екипа и в символ на успешните трансплантации в България“, сподели доц. д-р Спасов, директор на УБ „Лозенец“.
УБ „Лозенец” извършва уникални за страната трансплантации на органи, тъкани и клетки. Болничното заведение е извършило досега общо 78 трансплантации, 22 от които са направени на деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар