Translate

сряда, 21 септември 2011 г.

В Клиниката по Алергология и Астма на УМБАЛ "Александровска" се приемат диагностични и терапевтични случаи от цялата страна

- бронхиална астма, медикаментозна алергия, полиноза, анафилаксия, хранителна алергия, хронична уртикария, ангиоедем, болести на имунната система и др.
За целта са осигурени две главни възможности за достъп:
1.В рамките на ДКЦ ”Александровска” по договор с НЗОК всеки делничен следобед работят от 2 до 3 алергологични кабинети. Работното време е от 14 до 17 или 18 ч. Записването за преглед става на телефон 02/9230 629 всеки делничен ден от 8 до 16 ч. Консултират се всички пациенти, насочени с талон от личния лекар като при необходимост тези пациенти могат да бъдат насочени за хоспитализация от специалиста по установения ред.
2. Пациентите могат да бъдат насочвани директно за хоспитализация в клиниката със съответното направление от личния лекар, ако състоянието налага това. 
Приемно-консултативните кабинети работят всеки делничен ден от 8 до 14.00 ч. За записване за приемане /хоспитализация/ при наличие на направление за хоспитализация: 02/9230 406.
При спешни състояния: астматичен пристъп, алергичен шок, тежка медикаментозна алергия пациентите могат да бъдат хоспитализирани и без направление, като такова се издава от приемните кабинети на клиниката по преценка на приемащия лекар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар