Translate
събота, 23 юли 2011 г.
Всяка трета бутилка узо е от о-в Лесбос
Фирмата "Барбаянис" съществува от 1860 година. Тя вече е в ръцете на петото поколение от семейство Барбаянис. ук се прави не само една от най-добрите анасонови напитки в Гърция, а е открит и първият музей на узото със 140-годишни дестилационни пещи, исторически бутилки и много черно-бели снимки.
Всяка трета бутилка узо, която стига до търговската мрежа, идва от о-в Лесбос.
За гърците към узото задължително трябва да се сервира вода, бучки лед и мезе - калмари и сардини, които са задължителни, а също както и маслините, бялото сирене и доматите. Особено важно е наличието на много зехтин, за да може човек да понася алкохола по-добре..
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар