Translate

понеделник, 2 май 2011 г.

Бадемите пазят от диабет


Редовната консумация на бадеми предпазва хората, при които съществува риск от диабет и сърдечносъдови заболявания.
В Университета по медицина и стоматология в Ню Джърси е проведено 16-седмично изследване, в което са взели участие доброволци със средна възраст 53 години.
Менюто на половината от тях включвало бадеми, като участниците трябвало да получат 20% от калориите  именно от тези ядки. Данните от изследването сочат, че именно при тях се подобрило нивото на инсулина и клинично значимото ниво на холестерола в кръвта.
Според лекарите хранителните вещества в бадемите - влакната и ненаситените мазнини, намаляват концентрацията на холестерола в кръвта и повишават чувствителността към инсулина, с което ядките помагат за предотвратяване на развитието на диабета и за намаляване на риска от сърдечносъдови нарушения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар