Американски учени разработиха необичайна дъвка с вкус на зеленчуци и месо

Желаният вкус се появява след определено време. На този етап са разработени дъвка с вкус на доматена супа, печено говеждо месо, печени картофи и дори сладолед.
Учените в момента обмислят рецепта за дъвка с вкус на десерт.

Пържолата е по-добър избор от шунката и салама
Това твърдят учени от Харвард, тъй като при обработените с консерванти и сол колбаси има по-голям риск от диабет или инфаркт за хората, които ги консумират.
------
Диетолозите съветват храната да се обработва бавно топлинно.
Изследванията показват, че при много високи температури, в храната се образуват токсини, които с времето могат да доведат до напълняване, сърдечни заболявания, диабет и други.
Приготвената на слаб огън храна запазва по-голямата част от витамините си, а и много от полезните вещества не се разпадат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар