Translate

неделя, 31 октомври 2010 г.

От Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване (АЛДЦЗО) поискаха да се направят законови промени, които да премахнат монопола на НЗОКчрез въвеждането на допълнително задължително здравно осигуряване. Те предлагат да се запази солидарният модел на здравно осигуряване, който обаче да се надгражда с допълнителен задължителен пакет покриван от частните здравни фондове. Предложението ни е да се направи втори малък задължителен пакет, който да демонополизира НЗОК и да помогне на хората да избират добрите дружества. Не сме за увеличаване на вноската, а за правилното разпределение на средствата. С парите от 2-та процента да се покриват разходите за дейности, лекарства и консумативи, които не се поемат от касата в момента. Само такова управление на финансовия ресурс може да доведе до контрол на разходите и качество на услугата, каза д-р Мими Виткова, председател на АЛДЦЗО и изпълнителен директор на ОЗОФ "Доверие" АД

чрез въвеждането на допълнително задължително здравно осигуряване.
Те предлагат да се запази солидарният модел на здравно осигуряване, който обаче да се надгражда с допълнителен задължителен пакет покриван от частните здравни фондове.
Предложението ни е да се направи втори малък задължителен пакет, който да демонополизира НЗОК и да помогне на хората да избират добрите дружества. Не сме за увеличаване на вноската, а за правилното разпределение на средствата. С парите от 2-та процента да се покриват разходите за дейности, лекарства и консумативи, които не се поемат от касата в момента. Само такова управление на финансовия ресурс може да доведе до контрол на разходите и качество на услугата, каза д-р Мими Виткова, председател на АЛДЦЗО и изпълнителен директор на ОЗОФ "Доверие" АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар